Meteoroloji, günler önce soğuk havaya karşı uyarıda bulunmuş, tedbirli olunması gerektiğini bildirmişti. Ülke genelinde hava sıcaklıkları düşerken batıda sağanak yağış, doğu kentlerimizde ise kar yağışı görülmeye başlandı.

OKULLARA KAR TATİLİ VAR MI?

Kar yağışının aşırı etkili olduğu kentlerimizde birisi olan Ardahan'da eğitime kar engeli geldi.

NE KADAR ÖĞRETMEN ATANACAK, EN ÇOK HANGİ BRANŞLARDA? NE KADAR ÖĞRETMEN ATANACAK, EN ÇOK HANGİ BRANŞLARDA?

ARDAHAN'DA KAR TATİLİ

Ardahan Valiliği, konuyla ilgili bir açıklama yaparak yoğun kar yağışı nedeniyle 25 Aralık Pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu.

BİNGÖL

Bingöl'e bağlı Karlıova ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

KASTAMONU

Kastamonu Valiliği de yaptığı açıklamada, köylerde yoğun kar yağışının etkili olduğuna dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Köylerimizdeki yoğun kar yağışının ardından köy yollarımızda gece buzlanma olacağı değerlendirildiğinden, sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize münhasır olmak kaydıyla, pazartesi günü il genelinde, eğitim ve öğretime ara verilmiştir."

ERZURUM

Erzurum'un Palandöken, Aziziye, Yakutiye, Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Çat, Tekman, Karayazı, Hınıs, Aşkale, İspir ve Pasinler kaymakamlıkları da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullara bir gün ara verildiğini duyurdu.

AĞRI

Ağrı'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

ARTVİN

Artvin de kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verilen iller arasında.

VAN

Van'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Çaldıran ilçesindeki tüm okullarda, Muradiye, Çatak ve Özalp ilçelerinde de taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

KARS VE ERZİNCAN

Kars'ta kent genelinde ve Erzincan'ın Refahiye ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ DİĞER İLLER

Bayburt il genelinde, Giresun'un Çamoluk ilçesinde okullar tatil edilirken, Karabük'ün Ovacık ve Eflani ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.

O MEMURLARA 1 GÜN İZİN

Söz konusu il ve ilçelerde bulunan ilk ve orta dereceli okullarla özel eğitim kurumlarında eğitime ara verilirken, hamile, engelli veya kronik rahatsızlığı bulunan kamu personeli de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak.