Atık Getirme Merkezi’nin açılış programına, Eski MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ortaca İlçe Kaymakamı Kenan Aktaş, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, protokol üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

ÖNEMLİ BİR BÖLGEDE YAŞIYORUZ

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, programda yaptığı konuşmada, “Bulunduğumuz bölge sadece ülkemizin gözbebeği değil, dünyanın Avrupa’nın önemsediği bir alan. Şöyle bir baktığımız zaman Dalyan, Sarıgerme, İztuzu gibi önemli yerlerin olduğu bir bölgede yaşıyoruz. Bu bölgenin önemine binaen çevreyle ilgili yapılacak bütün projeler daha da önemini kat kat artıyor.

ATIK GETİRME MERKEZLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Atık getirme merkezleri, sıfır atık kapsamında yapılan bu çalışmalar gerek ilçemiz gerek ülkemiz için önemli eserler olarak düşünüyoruz. Sıfır atıkta ve atık getirme merkezi alan itibariyle küçük bir merkez gibi görünebilir ama ülke çapında yapılan bu tesisler ülkenin ekonomisine, enerji tasarrufuna, israfın önlenmesi noktasında önem arz etmektedir.

ORTACA ÖNGÖRÜLEN KONUMA GELİYOR

Daha önemlisi gençlerimize, çocuklarımıza gelecek nesillere bir çevre bilincinin bırakılması noktasında daha farklı bir anlam yüklenmektedir. Bu benzeri tesisler, Ortaca’ya daha da farklı bir önem atfettirir. Ortaca o istenilen öngörülen konumuna gelir diye düşünüyorum. Yapılan çalışmalar şuana kadar o yönde. İnşallah gerek çevrede yatırımlar gerek diğer spor alanındaki yatırımlar Ortaca’nın güzel bir konuma gelmesini sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

BOLAT: ARTIK SONSUZ BİR KAYNAK YOK

ORTACA BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA ZAM VAR MI? BAŞKAN TEZCAN KONUŞTU ORTACA BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA ZAM VAR MI? BAŞKAN TEZCAN KONUŞTU

Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat da yaptığı konuşmada, “İnsanoğlu var olduğu müddetçe yaşam için enerji ve yeraltı kaynaklarına ihtiyaç duymaktadır. Artık sonsuz bir kaynak yoktur. Bunun artık herkes bilincinde… Küresel ısınmadan dolayı da oldukça olumsuz etkilenmekteyiz. Bundan sonra bir başkasının atık dediği şey, bizim için hammadde olmakta. İşte bu tür atık geri getirme merkezlerinin temel felsefesi, hiçbir şeyin israf edilmemesi, her şeyin ekonomik değer elde edilmesi içindir… Bu bilincin herkeste mutlaka gelişmesi gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman enerji israfı, ekonomik kayıp israfı önlenmiş olur.” ifadelerini kullandı.