Gece saatlerinde 4.7 ve 4.1'lik depremlerle sarsılan Tokat'ta bir deprem daha yaşandı. AFAD, Sulusaray ilçesinin merkez üssü olduğu 5.6 büyüklüğünde bir depremin saat 18.11'de kaydedildiğini bildirdi.

5.99 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Tokat'ta ve çevre illerde büyük paniğe neden oldu.

İÇİŞLERİ BAKANI: SAHA TARAMALARINA BAŞLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

3.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

5.6'lık depremden sonra saat 18.31'de Sulusaray'da bir sarsıntı daha kaydedildi. Bu kez 3.5 büyüklüğünde yaşanan depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. 

PATRONUNU BIÇAKLAYIP BAŞINA KAZMA SAPLADI PATRONUNU BIÇAKLAYIP BAŞINA KAZMA SAPLADI

AFAD: YOZGAT'TA 1 EV, SULUSARAY'DA 1 AHIR WTKİLENDİ

AFAD, depremin ardından saha çalışmalarına ilişkin bilgi paylaştı.

AFAD, "Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

DÜN GECE DE SALLANMIŞTI

AFAD verilerine göre, gece saat 01:06'da Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.7, saat 02.35'te ise yine Sulusaray'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan panik nedeniyle kentin Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde okullar tatil edilmişti.