MUTLU BİR EVLİLİK KALBE İYİ GELİYOR MUTLU BİR EVLİLİK KALBE İYİ GELİYOR

Türk tıp dünyasından literatüre girecek bir cerrahi işlem daha  Kocaeli'de gerçekleşti.

Nasıl mı?

Balıkesir'de yaşayan K.C 15 yaşında adet olamaması sebebiyle doktora başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda doğuştan kadın üreme organı ve rahminin olmadığını öğrendi. K.C için 5 yıl çok zor geçti. Ancak K.C, 20 yaşına geldiğinde  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hasan Terzi'den yardım istedi.

Prof. Dr. Terzi ise K.C'nin operasyonu hakkında  "Doğuştan kadın üreme organı olmayan genç kadınlarda dünyada uygulanan 3 farklı teknik mevcut. Bunlardan biri, kalın bağırsak kullanılarak yapılan, ikinci teknik ise deri yamaları kullanılarak yapılan operasyondur. Dünyada son 5 yıldır ise ön plana çıkan yeni bir operasyon mevcuttur. Bu yeni teknikte ise karın içi zar kullanılır ve kapalı yöntemle (laparoskopik) olarak uygulanır" şeklinde açıklamada bulundu.

Ayrıca K.C'ye cerrahi operasyon öncesi tüm bilgileri verdiklerini de ifade eden Prof. Dr. Terzi, "Üreme organı yapılması için uygulanan cerrahi yöntem ve bizim uyguladığımız cerrahi teknik detaylı olarak anlattık. Hastamızı detaylı değerlendirme ve analizler sonrası karın içi zarın kullanılarak kapalı (laparoskopik) yöntem ile ameliyat etmeye karar verdik. Operasyon sonrası hastamız hızla iyileşti ve 3 gün sonra taburcu oldu" dedi.