Tokat Sulusaray'da saat 18.11'de meydana gelen 5.6'lık deprem sonrası Sağlık Bakanı Fehrettin Koca'dan açıklama geldi. Sarsıntıdan etkilenen bölgelerdeki son duruma ilişkin bilgi veren Bakan Koca şunları ifade etti:

"Tokat Sulusaray İlçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir. Tokat'ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat'ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır.

Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat İlinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı bölgeye görevlendirilmiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun."

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Tokat Valiliği, Tokat'ta eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "Tokat il genelinde eğitim ve öğretime bir (1) gün ara verildi. Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için gerekli hazırlıklar yapıldı. Yurtlarda, spor salonları ve misafirhanelerimizde vatandaşlarımız misafir edilecek." denildi.

TOKAT VALİSİ: CAN KAYBI YOK

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada ekiplerin sahada olduğunu belirterek "Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Ben de Artova ilçemizdeyim. Vatandaşlarımızla beraberim. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi gelmedi. Ekiplerimizin sahada çalışmaları devam ediyor. Bütün hemşehrilerimize çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun." dedi.

TOKAT BELEDİYE BAŞKANI: BELLİ BAŞLI KONUTLARDA SIKINTILAR VAR

ESKİ MUHTARIN ESRARENGİZ ÖLÜMÜ ESKİ MUHTARIN ESRARENGİZ ÖLÜMÜ

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu "Şehir merkezinde ciddi bir durum yok. Sulusaray'da belli başlı konutlarda sıkıntılar var." dedi.