Adalet ve Kalkınma partisi yapılacak olan yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarına hız verdi. Yapılan çalışmalar kapsamında belediye başkan adaylarını belirleyecek Aday Tespit Komisyonu oluşturuldu. Komisyona AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği öğrenildi.
İl toplantısını bugün gerçekleştirecek olan komisyonda AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yer alıyor. Komisyonun tüm il ve ilçe belediye başkan adayları belirlenene kadar görev yapacak.


“MİLLETVEKİLLERİDE DİNLENECEK”

ERDOĞAN İLE ÖZEL NE GÖRÜŞTÜ? İLK AÇIKLAMA GELDİ ERDOĞAN İLE ÖZEL NE GÖRÜŞTÜ? İLK AÇIKLAMA GELDİ

Ak Parti’de 9-22 Kasım tarihleri arasında devam eden belediye başkan aday adaylığı başvurularının ardından 26 Kasım’da tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak çevrimiçi temayül yoklaması yapılmıştı. Temayül yoklaması ile beraber yapılan anketlerin sonuçları ve geçmişte alınan seçim sonuçlarının yanı sıra milletvekillerinin görüşlerini de dikkate alacak olan  komisyon nihayetinde il veya ilçenin belediye başkan adayının kim olacağına karar verecek.
ARALIK ORTASINDA BAŞLAYIP OCAK SONUNA KADAR DEVAM EDECEK
Ak Parti’nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olacak isimleri açıklamaya bu hafta içerisinde başlayacağı ifade edilirken; açıklamaların Ocak Ayı sonuna kadar devam edebileceği öğrenildi.