Dün akşam Gazeteci Metin Gire’nin başına gelen ve getirilmek istenenleri siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik.

Gazetecinin elindeki tek silahı kalemidir ve bu kalem doğruyu yazdığı sürece hep kırılmakla tehdit edilir bazense bunun ötesine geçilir ve gazeteci eşit olmayan şartlarda hakaret, darp ve şiddete maruz kalır. Metin Gire’nin başına gelenler en net bu şekilde özetlenir.

NE OLDU?

MUĞLA’DA HAYALLER GÖKYÜZÜNDE MUĞLA’DA HAYALLER GÖKYÜZÜNDE

Dün akşam Dalyan’daki bir mekanda arkadaşıyla birlikte oturan Metin Gire’nin olduğu mekana gelen, aralarında AK Parti Muğla’dan milletvekili 3. Sıradan aday gösterilen Eylem Tan’ın eşi eski AK Parti Muğla İl Yönetim ve MUSİAD üyesi Mehmet Tan’ın da bulunduğu, yaklaşık 6 kişi kendi aralarında bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra gruptan bir kişi Gire’nin bulunduğu masanın yanından geçerken “Sen bittin” dedi. Sonrasında Mehmet Tan, masanın etrafından geçerken Gire’ye ters bakışlar yöneltti.

Gruptan bir kişi ortamdan arkadaşıyla bir ayrılan Gire’nin arkasından “Metin Gire, bekle görüşeceğiz seninle” diye bağırdı. Yapılan zorbalığa ve tehditlere karşılık vermeyen Gire, yoluna devam etti. Takip edildiğini anlayan Gire, bir petrole girdi. Gire’nin arkasından gelen 2 kişi, gazeteciyi burada darp etti. Edinilen bilgiye göre saldırıyı gerçekleştirenlerden biri Mehmet Tan’ın yeğeni diğer kişi ise çalışanıydı.

Yaklaşık 2 sene önce Haber48 Gazetesi’nde Mehmet Tan’ın Göcek’te marina yapacağı devlet ormanına ait ve birinci derece sit alanı olan Martı Koyu’na ilişkin haber yayınlayarak burada yapılan usülsüzlüğü ve devletin uğradığı zararı kaleme almıştık. Sonrasında Tan’ın projesi iptal edildi ve tamamen askıya alındı. Ardından son seçimlerde Tan’ın eşi Eylem Tan’ın milletvekili aday gösterilmesine gelen tepkileri yayınladık. Tan çiftinin sahibi olduğu özel rehabilitasyon kurumun eski ortaklarından Özel Eğitim Uzmanı Hilal Coşkun çarpıcı iddialarını dile getirmiş ve kurumda yapılan usulsüzlükleri Haber48’e anlatmıştı. Yine Coşkun’un iddiaları arasında yer alan Dalaman Havalimanı Yolu üzerinde bulunan, Mehmet Tan’ın yaptığı otelde kaçak kat çıkılması olayını, Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve belediyeden aldığımız bilgiler doğrultusunda gazetemize taşıdık. 

Tüm bunların üzerine Metin Gire’ye yapılan saldırı sadece Gire’ye değil; basına, basın özgürlüğüne ve gazetecilik mesleğine yapılmıştır.

METİN GİRE’DEN AÇIKLAMA

Dalyan Jandarma Komutanlığına giderek ifade veren ve şahıslardan şikayetçi olan Metin Gire, bundan böyle başına gelecek herhangi bir olayın Mehmet Tan’dan bilinmesini istediğini söyledi.

Metin Gire, Mehmet Tan isimli kişiyle şahsi bir meselesinin bulunmadığını, sadece yolunda gitmeyen şeylerin bir gazeteci olarak peşinde olduğunu belirtti. Yaptığı haberler gerekçesiyle kendisine husumet besleyen Tan’dan ve kendisine saldıran 2 kişiden de davacı olduğunu söyledi. 

METİN GİRE’Yİ TEHDİTLER YILDIRAMAZ

Her zaman devlete karşı yapılan yolsuzluğun ve millete karşı yapılan haksızlığın karşısında dimdik duran Gazeteci Metin Gire, tehdit ve saldırılara boyun eğmeyerek yolsuzluk ve haksızlığın peşinde olmaya, olup biteni halka duyurmaya devam edecektir.