Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Boğaziçi Restaurant’ta basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Fethiye Belediyesi Başkanlığı için partisi CHP’den aday adaylığını açıklayan Karaca, önümüzdeki Perşembe günü aday ismin belli olacağını söyledi.

ADAY ALEYHİNDE KONUŞMAM

Karaca, şöyle devam etti: “Göreceksiniz önümüzdeki perşembe günü herkesi kucaklayabilen, siyasi görüşe ne olursa olsun herkesle birlikte paylaşan, bir belediye başkanı ile birlikte, hep beraber sizlerin karşısına çıkacağız. 7 tane belediye başkan aday adayı arkadaşım var. Hepsi birbirinden nitelikli. Onlarla birlikte Fethiye’yi yönetebilmek adına hep beraber yola çıktık. Hepsini önemsiyorum. Hiçbirine kırgınlığım yok. Siyasette bazen olabilir. Siyasette insanlar gelecekleri adına bazen farklı sözler söyleyebiliyorlar. Ama ben hiçbir zaman aday arkadaşımızın aleyhinde konuşmam. Hele kendi partimin adayları hakkında hiç konuşmam.”

KENDİMİ ÖVECEK DEĞİLİM

Karaca, zorlu 5 yıllık bir süreçten geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: “Kendimi de övecek değilim. Ama 5 yıllık süreç boyunca, çok zor şartlar altından geçtik. İlk defa 11 büyük ilimizde çok büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Sadece Fethiye’mizin,  Türkiye’mizin değil, dünyanın yaşadığı çok büyük bir pandemi ile birlikte karşı karşıya kaldık. Ciddi bir ekonomik krizle birlikte karşı karşıya kaldık. Ama Fethiye Belediyesi hiçbir zaman aciz bir belediye olmadığını, güçlü bir belediye olduğunu Türkiye’ye gösterdik.”

FETHİYE’NİN CİDDİ ALTYAPI SORUNLARI VARDI

Belediye Başkanı Alim Karaca, seçilmeden önce, ilçenin ciddi altyapı sorunları bulunduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Onları, Muğla Büyükşehir Belediyemizle birlikte, uyumlu bir şekilde hepsini, iki tane büyük biyolojik arıtma yaparak, altı tane terfi istasyonu yaparak, bütün asbestli boruları değiştirip, bölgemizdeki temel sorunları çözerek bugünlere geldik.”

 MAZERET ÜRETMEDİM

“Ben hiçbir zaman mazeret üretmedim.” Diyen Karaca, şöyle devam etti: “‘Fethiye Belediyesi’nin ne kadar borcu var?’ diye bize sordunuz. Belediyelerin borcu olabilir. Geçmişte de olacaktır, şimdi de olacaktır. Bizim amacımız borç değil, yeni projeleri hayata geçirebilmek için yeni kaynaklar üretebilmektir. Bizler sadece Fethiye Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla değil. Dışarıdan, bütün hayırseverlerin vermiş olduğu desteklerle birlikte Fethiye’de ciddi yatırımlar yaptık. Şuan itibariyle altyapı ve üstyapı yatırımların toplamı 3 milyar 686 milyon TL oldu. Bu gerçekten bir rekordur. Bunları hep beraber yaptık. İnsanlar bizlere güvendiği için bu bölgeye yapılan yatırımlarda destekler verdi. En son bir otizm merkezi yapıyoruz. Projesi, yeri bizden. Yüzde yüz hayırsever Niyazi Mete tarafından bölgemizde seçime kadar bunu yetiştiriyoruz. Öncesinde Alzheimer bir merkezi yaptık. Kapalı spor salonu yaptık.  Koç Holding’in, Ali Koç’un verdiği destekle birlikte 19 milyon TL’ye akıllı şamandıra kazandırdık. Elektrikli çöp kamyonu kazandırdık. 3 tane de binek aracı Koç Holding sayesinde Fethiye Belediyesi’ne kazandırıldı.”

BİRÇOK BELEDİYEYE ULAŞTIK

Karaca, yatırımlar için birçok belediyeye ulaştıklarına vurgu yaparak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştık. İmamoğlu’nun kapısını çaldık. Bir tane Mercedes otobüs kazandırdık. Mansur Yavaş’ın kapısını çaldık. Burada en zor süreçte, Mansur Yavaş’ın ciddi desteklerini gördük Fethiye Belediyesi’ne… Herkesin kapısını çalmaya devam ediyoruz. Öz kaynaklarımızı da kullanıyoruz. Fethiye’ye katkı sunabilecek, tüm hayırseverlerle birlikte Fethiye’mizin geleceğini inşa etmeye bizler devam ediyoruz.” Diye konuştu.

ANKETLERDE YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE OY ALIYORUZ

Karaca, yaptırdıkları anketlere değindi. Karaca, bu konuda şunları aktardı: “Ben şahsım adına bütün 41 mahallede nasıl çalışmalar yaptığımı kendim biliyorum. Geçen seçimde partimizin şuan itibariyle, Fethiye’de yüzde 33 oy aldığı yerde, yüzde 48 almış bir insanım. Bu da farklı partilerden 15-16 bin oyun bizlere verildiğini gösteriyor. Yaptığımız bütün bilimsel anketlerde ve çalışmalarda, yenisi daha 15 gün önce bitti, Fethiye’deki bütün çalışmalarda yüzde 50 ve üzerinde oy aldığımız gözüküyor. 2019 yılındaki çalışmalarımızda yüzde 50 alacağımızı söylemiştik, iki puan altı, iki puan üstü dedik. Yüzde 48 ile Fethiye Belediyesi’ni kazanmıştık.”

YÜZDE 50’NİN ÜZERİ OY İLE FETHİYE’Yİ ALACAĞIZ

İddialı konuşan Karaca, şöyle devam etti: “Şimdi de iddia ediyorum yüzde 50’nin üzeriyle Fethiye Belediyesi’ni kazanacağız. Çünkü bizler hayatımız boyunca, ben özellikle 52 yaşındayım, seçime girdiğim hiçbir bölgede, görev aldığım hiçbir bölgede hiç kimsenin siyasi görüşüne bakmadım. Bugüne kadar bana oy verdi mi vermedi mi diye asla onları ayrıştırmadım. Fethiye’nin mutfağından dışarıya nasıl çıkıldığını gösterdik. 28 tane farklı yatırım yaptık. 7 tane büyük küçük sosyal tesis yapıldı. Kendi elektriğini üreten kapalı pazar yerleri yapıldı. Şuan itibariyle 6 milyonun üzerinde tasarruf sağladık. 5 tane halk evini yaptık.”

EMEKLİLERE ÇAYI 1 TL’YE VERİYORUZ

Karaca, Fethiye’de emeklilere verdikleri önemi de anlattı. Karaca, ilçede emeklilere çayı 1 liraya verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini söyledi. Karaca, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şuan itibariyle yakınları olmayan bütün büyüklerimiz başta olmak üzere, engellilerimize yeni kurduğumuz aşevi ile birlikte bizler her gün sıcak yemek göndermeye devam ediyoruz. İlk defa kurduğumuz sosyal işler müdürlüğü ile birlikte 3 yılda tam 37 bin 500 aileye yardım ettik. Bunları reklam malzemesi olarak hiçbir zaman kullanmıyoruz. Öncesinde Kültür Müdürlüğü ile birlikte totalde yapılan yardım 51 bin lira. Bizler sadece Fethiye’mize değil, bizler bunu sadece oy amacıyla, çıkar amacıyla değil yapmıyoruz.”

 EVİ YANANLARA YARDIM EDİYORUZ

Karaca, evi yanan ailelere maddi yardımda bulunduklarına vurgu yaparak, “Evi yanan herkese yardım elimizi uzatıyoruz. Köyceğiz’de yanan birçok evi bizler döşedik. Beyaz eşyasından, koltuk takımından, perdesinden, halısına kadar bizler o insanlara yardım elimizi uzattık. Seydikemer’de şuan 8. Eve Fethiye Belediyesi olarak imkânlarımızı sunuyoruz. Onların yanan evlerini, bugünün maliyetiyle 200-250 bin lira, bütün her şeyini bizler karşılıyoruz.” İfadelerini kullandı.

OLAĞANÜSTÜ MÜCADELE VERDİK

Alim Karaca, çalışmaları sürdürürken olağanüstü mücadele verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: “Daha iyisini yapabilmek adına, burada 5 yıldır gerçekten, yaşanmaması gereken olayları yaşamamıza rağmen, olağanüstü mücadele verdik. Birgün ailesini alıp tatile giden bir belediye başkanı değilim ben. Her gün 6,5-7’de kalkıp gecenin 11-12’sine kadar çalışan, gecede saat 3’te hiç uyumadan Ankara’ya gidecek, belediyenin işlerini takip eden birisiyim.”

EVLADIM İÇİN BİR KEZ İTALYA’YA GİTTİM, TROL SALDIRISINA MARUZ KALDIM

Çocuğuna ev bakmak için bir kez İtalya’ya gittiğini ancak büyük eleştiri aldığına dikkat çeken Karaca, bu konudaki sitemlerini şöyle dile getirdi: “Bir defa evladım için İtalya’ya gittim. Türkiye birincisi olmuş, kamu değerlendirme sınavında yüzde yüzünü yapmış, hayallerine ulaşmış ve İtalya’nın en iyi hukuk fakültesini kazanmış bir evlat olarak onların oradaki konaklama sorununu çözebilmek adına, 5-6 günlüğüne bir İtalya gezim oldu. Baktım ki bütün troller bana saldırıyor. Fethiye’de elektrik kesilmiş, belediye başkanı tatilde… Böyle siyaset olmaz. Böyle siyasi görüş olmaz. İstediğiniz yere oy verebilirsiniz. Elbette beni eleştireceksiniz.”

400 KM ALTYAPI YAPTIK

Karaca, büyük altyapı çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Karaca, şunları kaydetti: “400 km üzerinde altyapı çalışmaları yaptık. Neden yaptığımızı anlatmamıza rağmen… Bizi o kadar çok vurdular ki sosyal medyadan. Hiç önemli değil. Biz doğru bildiğimiz yolda yürümeliydik ve yürümeye de devam ediyoruz. Bu mekânda oturuyoruz. Ne kadar yağmurlar yağıyor ama bu elektrik bir türlü kesilmiyor. Ama önce böyle değildi. Önce elektrikler kesilirdi. Yerin altına alıyoruz. İnternet problemi olan her bölgeye ulaşıyoruz. Bu koordinasyonu bizler sağlıyoruz. Cumhuriyet tarihinin yapılabilecek en büyük yatırımlarını bu şehre getirmişiz.  Buna rağmen, elbette eleştirilecektik, ama fake hesaplardan saldırmaya devam ediyorlar. Ama baktığınız zaman bütün kamuoyu yoklamalarında yüzde 50’nin altına düşüremediler. 2,5 aylık bir sürecimiz var.”

İDDİALI KONUŞUYORUM

Perşembe günü isminin açıklanması halinde alacağı oy oranına değinen Karaca, “ Yine iddialı konuşuyorum. Perşembe günü adaylığım açıklandığı takdirde, Fethiye’de ne kadar oy alacağımı sizlere söyleyeceğim. İki puan altı ya da üstüdür. Eğer 3 puan yanılırsam demek ki ben bu işi bilmiyorum. Bizler bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Sokağın sesini de dinliyoruz. Sizler de dinliyorsunuz. Elbette 3-4 yıl önce tepkileri ben çok iyi biliyorum. Çünkü Fethiye’de yürüyecek yer yoktu. Fethiye’ni her yerini kazmıştık. Onlar bitti. Fethiye’nin 400 km alt yapı hattı çekildi, üst yapı da bitti. Fethiye artık çok farklı bir yere geliyor.” Dedi.

Fethiye’nin gezilip, görülecek yerler arasında olduğunun altını çizen Karaca, “Time dergisinde Fethiye dünyada gezilip, görülecek şehirler arasında ikinci sırada. Türkiye’de isi birinci sıraya gelmiş durumda. Fethiye’ye daha yapacak çok işimiz var.” İfadelerini kullandı.

FETHİYE, LASVEGAS OLACAK

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU’NUN KAZANANI BELLİ OLDU CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU’NUN KAZANANI BELLİ OLDU

Karaca, ikinci dönemde Fethiye’yi Lasvegas yapacağını belirterek, şöyle konuştu: “İkinci dönemde inşallah bize nasip olursa çok güzel projelerimiz var. Aksayan projelerimiz de var. 100 milyon euroluk projemizi önümüzdeki süreçte ihaleye çıkıyoruz. Fethiye’nin bütün ana arterlerinde net ve dekoratif aydınlatmalarla Lasvegas gibi bir şehir göreceksiniz. Bütün projelerimiz bitti, bütün izinler bitti. 3 milyon 100 bin euroluk sürdürülebilir şehirlerle ilgili Dünya Bankası’ndan krediyi aldık. Türkiye’de bu krediyi alabilen tek belediye biziz. Yapacak çok işimiz var. İkinci dönemde Fethiye Belediyesi’nin gelirlerini vatandaşa yük olmadan, 250-300 milyon TL nasıl arttığını hep beraber göreceğiz. Şuanda devlete bir lira vergi borcu, sigorta borcu olmayan ender belediyelerden bir tanesiyiz. Çok güzel projelerimiz var.”