Kültür-Sanat Haberleri

Cem Karaca ve Barış Manço Etkinliklerle Anıldı

Ortaca Belediyesi ve Ege Yolcu Dergisi'nin düzenlediği "Cem Karaca–Barış Manço Anma Gecesi ve Bizim Mahallenin Çocukları" etkinliği gerçekleştirildi.

Abone Ol

Ortaca Belediyesi ve Ege Yolcu Dergisi'nin düzenlediği "Cem Karaca–Barış Manço Anma Gecesi ve Bizim Mahallenin Çocukları" etkinliği Ortaca Kültürpark’ta yapıldı. Ortaca Belediyesi ve Ege Yolcu dergisi tarafından düzenlenen gece Cumartesi akşamı, Ortaca Kültürpark’ta yoğun bir katılım ile gerçekleşti. 9.30’da Ortaca Kültürparkta düzenlenen etkinlik, soğuk havaya rağmen yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Ege Yolcu Dergisi editörü Nadir Şahin tarafından sunulan gece, Cem Karaca ve Barış Manço’nun fotoğraflarının slayt gösterisi ile başladı. Ardından dünden bugüne Ortaca fotoğrafları ve ebediyete intikal etmiş büyüklerin fotoğraflarının slayt gösterisi ile devam etti.

Eski oyunlardan çelik çomak, bilye, tel araba, beş taş, topaç, 9 ek, 3 ek sunumu ve materyaller ile tanıtımı yapıldı. O dönemlerde bu oyunların oynayanlar o günler yad ederek, anılarını anlattılar. Cem Karaca ve Barış Manço şarkıları ile son bulan geceye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geceye Ortaca Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Öztürk’te katılım gösterdi. Başkan yardımcı Öztürk, Ortaca’da yaşadığı anılarını anlatarak eski günleri katılımcılar ile yad etti.