İZTUZU’NU KİMİN İŞLETECEĞİ BELLİ OLDU İZTUZU’NU KİMİN İŞLETECEĞİ BELLİ OLDU

Geçtiğimiz aylarda gazeteniz Haber48'in gündeme taşıdığı ve yetkili mercileri harekete geçirdiği Muğla'nın Ortaca ilçesi Sarıgerme Mahallesinde bulunan kaçak otel hakkında yeni bilgilere ulaşıldı.

ORTACA BELEDİYESİ, KAÇAK OTEL HAKKINDA GEREKLİ TÜM İŞLEMLERİ YAPMIŞ!

Edinilen bilgilere göre, haberimizin ardından harekete geçen Ortaca Belediyesi, otelin kaçak yapıldığını ve imar barışı kapsamı dışında olduğunu tespit ettiği, oteli mühürleyerek tutanak tuttuğu ve para cezası kestiği belirtildi. Ayrıca, kaçak otelin işletme ruhsatının da olmadığı öğrenilirken, yine Ortaca Belediyesi tarafından gerekli tutanak ve para cezası işlemleri uygulanmış. Ortaca Belediyesi'nin yetki alanında olan yapı ve işletme ruhsatı konularında tespit edilen usulsüzlükler üzerine, kaçak otel hakkında yıkım kararı çıkartılarak Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gerekli bilgi ve belgelerin gönderildiği, yıkım işlemi için talepte bulunulduğu öğrenildi.

BELEDİYE TARAFINDAN MÜHÜRLENEN OTELİN MÜHÜRÜ BOZULARAK FAALİYETLERE DEVAM EDİLMİŞ

Edinilen bilgiye göre, Sarıgerme'de bulunan kaçak otel mühürlendikten sonra, mühür izinsiz olarak bozularak işletme faaliyetlerine devam edilmiş. Bunun üzerine, Ortaca Belediyesi görevlileri tarafından geçtiğimiz günlerde, kaçak otelde 'mühür fekki (bozma)' suçu tespit edilerek gerekli işlemlerin yapıldığı ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

MUĞLA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YIKIM İÇİN GEREKENİ YAPACAK

Edinilen bilgilere göre, Ortaca Belediyesi'nin girişimleri sonucunda yıkım kararı çıkartılan kaçak otelin yıkım işleminin uygulanması için Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yıkım programı hazırlaması bekleniyor.

Muğla'nın Datça, Marmaris, Bodrum gibi ilçelerinde gerçekleştirilen yıkım işlemlerinde olduğu gibi Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bir yıkım programı hazırlayarak gerekli işlemleri gerçekleştirileceği belirtildi.

BAKAN MURAT KURUM'UN HASSASİYETİ ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE DE ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

Bilindiği üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kaçak yapılar ve deniz, sahil, koy işgallerine karşı tam anlamıyla bir savaş başlatmış, Muğla başta olmak üzere turizm bölgelerinde sık rastlanan kaçak yapıların yıkımı ve cezalandırılması konusunu öncelik haline getirmişti. 

Sarıgerme'de bulunan kaçak otel, işletme ruhsatı da olmaksızın tamamen yasadışı bir şekilde faaliyetlerine devam edip, Ortaca Belediyesi'nin koyduğu mührü kırmak da dahil olmak üzere, inatla ve büyük bir özgüvenle otelin faaliyetlerini devam ettirmeye çalışırken, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bu tarz işletme ve yapılara izin vermeyeceği ve gerekli yıkım işleminin yapılacağı öğrenildi.

Muğla'nın çeşitli ilçerlerinde yıkılan birçok kaçak yapının sahipleri ise kaçak olduğu tespit edildiği halde yıkılmayan yapılar için tepki gösteriyor.

Kaçak otelin sahibinin yakınlarına yeni bir imar barışı beklediğini söylediği iddia edilirken, yıkım işleminin henüz gerçeklememiş olması, kaçak otelin yapımını ve faaliyet süresini bilen çevre sakinleri ve konudan haberdar olan vatandaşlarda rahatsızlık yaratmaya devam ediyor.