31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde aday adayları arka arkaya açıklanmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise 28 Kasım’da aday adaylığı için son gün olduğu açıklandıktan sonra aday adaylığı başvuru tarihinin 5 Aralık tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde son yaşanan gelişmede ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün aday olmayacağını açıkladı. Bu açıklama sonrasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kim olacağı daha çok önem arz etmeye başladı. 
 

BİRLEŞİK KRALLIK ANKARA BÜYÜKELÇİSİ’NDEN, ARAS’A TEBRİK ZİYARETİ BİRLEŞİK KRALLIK ANKARA BÜYÜKELÇİSİ’NDEN, ARAS’A TEBRİK ZİYARETİ

5 ESKİ VEKİL ADAY ADAYI
CHP’ de Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı başvuruları bir taraftan devam ederken diğer taraftan bu kadar aday adaylığını açıklayan 7 isimden 5 tanesinin geçmiş dönem milletvekili olması dikkat çekti. Bu 5 isimden 3 tanesi de 27 dönem milletvekili. 27 dönem milletvekillerinden sadece Suat Özcan şu ana kadar Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne aday adayı olmadı. 
27. Dönem Milletvekilliği yapan Süleyman Girgin, Burak Erbay ve Mürsel Alban’ın yanı sıra 26 Dönem Milletvekilliği yapan Nurettin Demir ve Akın Üstündağ’da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylıklarını açıkladılar.Milletvekilliği yapmadan aday adayı olan isimlerden Ayla Kara’da geçmiş dönem meclis üyesi. İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Muğla İl Temsilcisi Sayın YMM Mehmet Kubilay Özcan’da Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan isimler arasında. Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı için  son başvuru tarihi olan 5 Aralık’a kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurularının olması bekleniyor.