24 Ocak Cuma günü Elazığ'ın Sivrice İlçesinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Tüm yurttaşlar birlik olup Elazığ ve Malatya'daki binlerce depremzedeye yardım etmek için seferber oldu. Ülke genelinde STK'lar, İl ve İlçe Belediyeleri yardım kampanyaları düzenledi ve hala bu kampanyalar devam ediyor. Depremin ardından vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik duygusuyla hareket ederek, dil, din, ırk, siyasi görüş ayırt etmeksizin birbirine sahip çıkması yaşanan ortak acıyı bir nebze de olsa hafifletmeye çalışırken Muğla'da yaşanan durum insanlık öldü dedirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından başlatılan yardım kampanyalarında, AK Parti ve MHP'li belediyeler organizasyon dışında tutularak iletişime geçilmedi. Ortaca Belediyesi ve Dalaman Belediyesi başta olmak üzere yardım kampanyası yürüten belediyeler siyasi ayrım yapılarak CHP'li Menteşe Belediyesi tarafından görmezden gelindi. 



25 Ocak Cumartesi günü yardım kampanyasını duyuran CHP'li Menteşe Belediyesi, "Muğla Elazığ Depremi İçin Tek Yürek" başlıklı bir görsel paylaştı. Bahsedilen "Tek Yürek" durumunun ise sadece CHP'li belediyeleri kapsaması ise dikkatlerden kaçmadı. 

Cumhur İttifakı'nı ayrıştırıcı dil ve eylemlerle suçlayan ve her fırsatta bu durumdan dert yanan CHP'nin, kale olarak nitelendirdiği illerden olan Muğla'da, CHP'li bir belediyenin böylesine bir acıya siyaseti karışması ve CHP'li olmayan belediyelere hazırlanan görselde yer vermemesi dikkat çekti.

Şuan Ortaca ve Dalaman Belediyeleri kendi yardım kampanyalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Edindiğimiz bilgiye göre iki belediye yardım kolilerini ortaklaşa ulaştırmayı düşünüyor. Yetkililer, Büyükşehir Belediyesi'nin kendileriyle iletişime geçmediğini, ilçe belediyesi olarak organizasyon hakkında Büyükşehir'i arayanın kendileri olduğunu belirtti.

MUĞLA’DA İŞ YERİNE KURŞUN YAĞDIRILDI! OLAYDA ÖLEN, YARALANAN VAR MI? MUĞLA’DA İŞ YERİNE KURŞUN YAĞDIRILDI! OLAYDA ÖLEN, YARALANAN VAR MI?