Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına yönelik açıklamalarda bulundu. Açıklamada, "2024 Mart'ta ödenecek 2023 buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik üreticilerinin mazot, gübre desteklerini ekimden itibaren hesaplarına tanımlayacağız." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından çiftçilere yönelik önemli bir müjdeyi kamuoyuyla paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2024 yılında çiftçilere desteklerimizi verimliliği esas alan yaklaşımla sürdüreceğiz. Hububat için mazot ve gübre destekleri kasımdan itibaren çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanmıştır."  şeklinde konuştu.

TOPLAM 11,5 MİLYAR LİRA DESTEĞİ SUNACAĞIZ"

Erdoğan'ın konuşmasını şu şekilde devam etti: "Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Mart ayında ödenecek olan buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek üreticilerimizin yanında olacağız. Toplam 11,5 milyar lira desteği sunacağız."