Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da yerli otomobil Togg ile ilgili kredi müjdesini açıkladı. "14 Mayıs'tan sonra TCG Anadolu'nun daha büyüğünü yapacağız" diyen Erdoğan'ın, muhalefete de sert eleştirileri vardı. 

NİSAN AYI ZAM ŞAMPİYONU O ÜRÜN OLDU NİSAN AYI ZAM ŞAMPİYONU O ÜRÜN OLDU

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ben inanıyorum ki Manisa bu seçimi kazaya bırakmaz"

- Manisa'yı son 20 yılda 97 milyar liralık yatırımla geliştirdik, büyüttük. "İlk Evim" projemiz ile Manisa'da toplam 4 bin 100 yeni konut ve "İlk İş Yerim" projemizle 350 yeni iş yeri inşa edecek, "İlk Arsam" projemizle 18 bin konutluk alt yapısı hazır arsa vereceğiz. Manisalı çiftçilerimize 4 buçuk milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. TMO üzüm alımını sürdürecek. Zeytine sağladığımız tane desteğine de devam edeceğiz. Manisa'da Demirci, Köprübaşı, Sarıgöl ve Selendi'ye doğal gaz arzı sağlamayı hedefliyoruz. 14 Mayıs'tan sonra Türkiye Yüzyılı'nı da Manisa ile birlikte inşa edeceğiz. Ben inanıyorum ki Manisa bu seçimi kazaya bırakmaz. Manisa kararını vermiş. Gönlünü kazanmadığımız tek kişi bırakmayana kadar her bir insanımıza yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız. Ben sizleri Allah için seviyorum. Bu yolda beraber yürüyeceğiz.  

"Milletim bize yürü derse yürüyeceğiz"

- Kendini gelişmiş olarak tanımlayan kimi ülkeler, asırlardır dünyanın tüm imkanlarını kendi refahları için kullanırken, bizim vaktimizi ve enerjimizi kendi sorunlarımızla harcamaya mahkum ettiler. 2002'den beri hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarına karşı güçlü bir dirençle karşılaştık. Vesayet, terör örgütü, ekonomik tetikçileri, siyasi ve ekonomik bütün mühendislik gayretleriyle boğuşa boğuşa bugüne geldik. Bizim milletimize en büyük hizmetimiz, tek parti faşizmi ve geri kalmışlık zincirlerini kırdık mı? Bu ülkedeki her bir vatandaşımızın eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye her alanda hakkı olan eser ve hizmetlere kavuşabilmesini sağladık mı? Her bir vatandaşlımızın hem sınırlarımız içinde, hem de dünyada başı dik şekilde güvenle, huzurla dolaşabilmesini sağladık mı? Şimdi yeni bir fırsat 14 Mayıs, milletim bize yürü derse yürüyeceğiz ve hizmetlere devam edeceğiz.

"Alevi" polemiği: "Bizim mezhep ayrımı gibi bir derdimiz yok"

- Allah göstermesin bunların eline düşersek ne hale geliriz. Bunlar emri Kandil'den alıyor. O Selo var ya Selo, gelir gelmez Selo'yu çıkaracağız diyorlar. Evlat katili Apo'yu çıkaracağız diyorlar. Bunlara fırsat verecek miyiz? Bunlar yatıyor kalkıyor, bizi Kürt kardeşlerimize karşı göstermeye çalışıyor. Ey Zillet İttifakı, şunu bilin, biz Allah'ın kulları arasında ayrım yapmayız. Bunu siz bilmezsiniz ama bizim buna imanımız var. Çıkmış Bay Bay Kemal Alevilikten, şundan bundan bahsediyor, bizim mezhep ayrımı diye bir derdimiz yok. Bizim tek dinimiz var, İslam ve Müslümanlık. Başka bir dinimiz bizim yok. 

- Karşımızda, ülkenin mevcut kazanımlarına bile göz dikmiş bir muhalefet var. 14 Mayıs'tan sonra TCG Anadolu'nun daha büyüğünü yapacağız. 

"Bunların Tayyip Erdoğan'ı devirmek dışında hiçbir projeleri yok"

- Ne diyor, Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sevsinler seni Bay Bay Kemal. Londra tefecilerinin bu kadar kayıp parası mı var da sana verecekmiş? Adamın devlet yönetiminden haberi yok. Buna 5 tane keçi verin, kaybedip gelir.

- Ülkemiz kendi doğal gazını çıkartıyor, bunlar rahatsız oluyor. Kendi teknolojisini geliştiriyor, bunlar rahatsız oluyor. Ülkemiz terör örgütlerini inlerinde vuruyor, bunlar rahatsız oluyor. Bay Bay Kemal ve yanındakiler onlarla resim çektiriyor. Benim sevgili milletim bunlara oy vermez. Bir masa kurmuşlar 7'li Masa, maşallah evlere şenlik. Önce 6 kişiydi, sonra masanın altındaki HDP'yi dahil ederek 7 oldular. Bu ülkede ömrü 3 ay, 5 ay, 8 ay olan bir sürü koalisyon hükümeti kuruldu. Bunların Tayyip Erdoğan'ı devirmek dışında hiçbir projeleri yok. 

Togg kredisi müjdesi

- Kamu bankalarımız Togg için araç bedelinin yüzde 50'si tutarında 36 ay vadeyle 0.99 faiz oranında kredi kullandıracaklar. Yani Ziraat Bankası böyle bir destek verip 36 ay vade ile kredi kullandıracak ve TOGG satışlarını bu şekilde yapacaklar. Bugün ben de Gemlik’te TOGG kullandım. Tabii Gemlikliler bizi bırakmadı. Karanfile boğdular bizi. ‘Durmak yok’ dediler. ‘Yola devam’ dediler. Burası da muhteşem. Gümbür gümbür 14 Mayıs’a gidiyoruz”

Kaynak:HaberGlobal