ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ SONRA KENDİ CANINA KIYDI ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ SONRA KENDİ CANINA KIYDI

Piyasaya sürülen kitapta; adaletsizlik, yolsuzluk, mülteci krizi, dünyanın Ortadoğu'da yaşananlara seyirci kalması, uluslararası terörizm ve İslam karşıtlığı (İslamofobi) olmak üzere global sorunlara değiniliyor. Kitapta Birleşmiş Milletler'le alakalı "Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda karar vermesi ne ahlaki ne adildir" sözleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na ve çeşitli programlara katılmak üzere 19 Eylül'de ABD'nin New York kentine gidecek.

REFORM İHTİYACI VURGULANIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler'in meşruiyet, işlevsellik, etkinlik, kapsayıcılık, temsil ve yönetişim sorunlarına da dikkati çektiği kitapta, özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kapsamlı bir reform ihtiyacını vurguluyor.

Kitapta BM'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik öneriler de bulunurken, bu kapsamda "Dünya beşten büyüktür" sözlerini içeren kitapta, BM Güvenlik Konseyi'nin yapısının değiştirilmesini merkeze alan bir perspektifin hayata geçirilmesi tavsiye ediliyor.

Konsey'in kıtaları, inançları, kökenleri ve kültürleri, mümkün olan en adil şekilde temsil edecek bir yapıya kavuşturulacak şekilde yeniden düzenlenmesinin çözüm ve küresel barışın tesisi için devrimsel bir adım olacağı aktarılan kitapta, Güvenlik Konseyi'ndeki daimi üye sayısının 5 yerine 20 olması teklif ediliyor.

Kaynak: T'24