DALAMAN’DA YENİ DÖNEM MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI DALAMAN’DA YENİ DÖNEM MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

DALAMAN'DA ŞOK İDDİA: "GÖREV BÖLGESİNDE YAŞAMAYAN MÜDÜR, KENDİ YANGININA GEÇ Mİ KALDI" isimli haberimizin ardından Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M. gazetemizin imtiyaz sahibi gazeteci Metin Gire hakkında davacı olmuştu. Ortaca Cumhuriyet Savcılığı'nca incelenen şikayette, davacı Ö.M.'nin iddiaları ile gazeteci Metin Gire'nin savunmasının incelenmesinin ardından, yapılan haber hakkında Haber 48 Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Metin Gire'nin "gazetecilik" yaptığına kanaat getirilirken, Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M.'nin "Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek veya Yaymak" iddiasına konu haberin ise "Basın Özgürlüğü" olduğuna karar verildi.  
 
Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilen dava sonucunda bir kez daha halkı doğrularla bilgilendirme ve halkın haklarını makam, koltuk gibi sıfatlarına bakmadan herkese karşı koruma görevimizi bir kez daha layıkıyla yerine getirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz. 
 
OLAY 
 
Muğla'nın Dalaman İlçesi Payam Sıradere mevkiinde 06.10.2021 tarihinde Salı gününü Çarşamba'ya bağlayan gece, saat  00:10'da çıkan orman yangınında, Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M.'nin yangın yerine yaklaşık 1 saat geç geldiği, yangına müdahale konusunda çevre ilçelerin ekiplerine göre Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü teknik ekibinin geç hareket ettiği ve koordine olamadığı iddia edildi. Yine edinilen bilgiye göre, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Adem Acar'ın herkesten önce yangın yerine geldiği, Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M.'nin ise görev yeri Dalaman olmasına rağmen Fethiye'deki evinde ikamet ettiği için geç geldiği iddia edilmişti. 
 
Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M. ile yapılan telefon görüşmesinde ise Ö.M.'nin şu ifadeleri dikkat çekmişti; 
 
-Devlet memuru olarak mesaim akşam 17:00'da biter. İstediğim yerde yaşayabilirim. 
-Hızlı hareket etmek için HAYDOS Hayvan Barınağı'na kadar 'kendi' aracımla geldim, bu noktadan sonra müdürlüğün aracına binerek olay yerine intikal ettim. 
-O an, olay yerine arkadaşımız (Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Adem Acar) yakındır, o benden daha önce gelmiştir. 
-Saman altında buzağı arama. (İddiaların sorulması üzerine) 
-Bana bu sorularla geliyorsanız art niyet ararım. (İddialar hakkında) 
-Beni, Genel Müdüre kadar şikayet edebilirsiniz.