Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen bisiklet tutkunlarının heyecanla beklediği 4. Uluslararası Likya Granfondo Bisiklet Yarışları gerçekleşti. Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü tarafından organize edilen bu büyük bisiklet yarışları, DSİ önünden başlayarak Fethiye merkezinden Seydikemer ilçesine kadar uzanan toplamda 102 kilometrelik bir parkuru içerdi. 310 sporcunun katılımıyla gerçekleşen yarışlar, farklı yaş kategorilerinde mücadele eden bisikletçileri ağırladı. Katılımcılar, parkur boyunca heyecanlı bir yarış deneyimi yaşadılar.

Genel klasmanda erkeklerde Nuri Acar birinciliği elde ederken, ikincilik Adil Deniz Karacagil'in oldu ve üçüncülüğü Turgay Germen kazandı. Kadınlar kategorisinde ise Benhür Öncel birinci sırayı alırken, ikincilik Anastashııa Palıakova'ya ve üçüncülük Zeynep Karakuş'a ait oldu.

Yarış sonunda dereceye giren başarılı sporcular Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve protokol üyeleri tarafından ödüllerini teslim aldılar.

Yarışma hakkında konuşan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit,  "Fethiye’de Türkiye’de benzeri olmayan bir spor festivali yapıyoruz. Festivalde, farklı branşlarda faaliyet ve yarışlar var. Katılım gösteren tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA