CAMİYE GİDERKEN ÖLDÜRÜLEN İMAMIN KATİLİ KOMŞU ÇIKTI CAMİYE GİDERKEN ÖLDÜRÜLEN İMAMIN KATİLİ KOMŞU ÇIKTI



Muğla'nın Marmaris İlçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Şu ana kadar alevlerden etkilenen kızılçam alanı 5 hektar.

Marmaris İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Çetibeli Mahallesi Taşhan mevkisinde, elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu çıktığı tahmin edilen orman yangınında şuana kadar 5 hektar kızılçam kül oldu. Makilik alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede kızılçam ormanına sıçradı. Çam kozalaklarının yanarak patlaması sonucu hızla ormanlık alanın içlerine doğru ilerleyen yangın rüzgar sebebiyle hızla yayıldı. 



Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinde hazırda bekleyen 5 yangın söndürme helikopteri hemen havalanarak alevlere müdahale ederken, yaklaşık 200 işçi 35 arazöz ve iş makineleri bölgeye sevk edildi. Çevre illerden takviye gelen 7 helikopter ile müdahale eden yangın söndürme helikopterlerinin sayısı 12'ye yükseldi.

Söndürme çalışmalarına destek vermeleri için çevre illerden arazöz ve orman işçileri de bölgeye sevk edildi.  

Alevlere müdahalede bulunan ekipler yangının, yakınlarda bulunan Taşhan Ata Sanayi Sitesi ve bir akarkayıt istasyonuna ulaşmaması için yoğun çaba sarfediyor. Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri de Muğla-Marmaris kara yolunda önlem aldı.