Gazeteci Ayşegül Kasap ve Köşe Yazarı Cemal Demirtaş tarafından kaleme alınan yazılarda Eylem Tan’ın aday gösterilmesine ilişkin gösterilen tepkiler aktarılmıştı.

ESKİ ORTAĞINDAN FLAŞ İDDİALAR

Haber48 Gazetesine konuşan Eylem Tan’ın sahip olduğu kurumun eski ortaklarından Özel Eğitim Uzmanı Hilal Coşkun çarpıcı iddialarını dile getirdi. 

Kurumun ortağı olduğu süreçte yaşananlara ilişkin konuşan Coşkun, “Bu süreç içerisinde usülsüzlüklere şahit oldum ve şikayetlerde bulundum” dedi. 

Coşkun, “Öncelikle CİMER’e başvurdum. CİMER şikayeti İlçe Milli Eğitim’e iletiyor. İlçe Milli Eğitim’den aldığım mesaja göre konunun üstü kapatıldı. Ben izlenebilecek yolu da söylemiştim. Orada bu bahse konu öğretmenlerin derslerine giren öğrencilerin velileriyle bir görüşme yapılarak, ‘çocuğunuzun dersine bu kişi girdi mi?’ diye sorularak veya kamera kayıtlarıyla bunlar belgelenerek çok rahat sonuca ulaşılabilirdi ama ilçe milli eğitimden sadece bir yönetmelik maddesiyle tarafıma dönüş sağlandı. Bu yönetmelik maddesi şikayetimi destekler nitelikte bir madde değildi.” ifadelerini kullandı.

17 Ocak 2023 tarihinde Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Coşkun’a iletilen mesajda, “Cumhurbaşkanılığı İletişim Merkezi’ne yapmış olduğunuz 09/01/2023 tarih be 2300182825 sayılı başvurunuz incelenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumlarına göre en az ortaöğretimden mezun olmak şartıyla görevlendirileceği alanda öğrenim gördüğünü belgelendiren veya görevlendirileceği alanda Bakanlıkça düzenlenmiş sertifikaya sahip olan kişiler usta öğretici olarak görevlendirilebilmekte, dersin öğretmeni ile birlikte haftada 40 saate kadar derse girebilmektedir. Başvurunuzda belirtilen Ummahan Gül B. Sevgi B. usta öğretici ve Nurdan G. K. kurumda memur olarak görevlendirilmiş bulunmaktadır. Bilgilerinize sunulur.” denildi. 

Reşat Güngör, AK Parti Muğla 3. sıra milletvekili adayı Eylem Tan ve eşi Mehmet Tan ile ilgili Coşkun’a ortaya attığı iddiaları sordu. 

Coşkun, “Öncelikli olarak lise mezunlarının derse giriyor olması normal şartlarda yasal olmayan bir şey. Zaten devlet kurumları belirli öğretmenlerin girebildiği derslerde ancak ödenek sağlıyor. Lise ve önlisans mezunları kesinlikle derslere giremezler. Belirli branşlardan mezun olan öğretmenler bu şartları taşıyorsa derse girebilirler, bunun karşılığında ancak imza atarak devletten ödenek alınıyor” dedi.

‘DEVLETİ ZARARA UĞRATTILAR’

Eylem ve Mehmet Tan’ın fizyoterapist olduğu için  imza atabildiklerini ama girmedikleri derslere imza atarak devletten ödenek aldıklarını öne süren Coşkun, “Devlet böylece büyük ölçüde zarara uğratıldı” şeklinde konuştu.

BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI

Türkiye genelinde ortalama olarak 550 bin özel eğitime ihtiyaç duyan çocuğun olduğunu söyleyen Coşkun, yaklaşık 55 bin özel eğitim öğretmeninin bu kurumlarda çalıştığını aktardı. 

Coşkun, kurumların çocuklara 8 seans bireysel 8 seans da grup eğitimleri ve rapor verdiği çocuklar karşılığında, velilerden değil de devletten ödenek aldığını ifade etti. 

‘SESSİZ KALINMAMALI’

Güngör’ün “Eylem Tan milletvekili aday adayı olmasaydı da şikayetleri dillendirecek miydiniz?” şeklinde sorusu üzerine Coşkun, “Ben zaten şikayetlerimi daha öncesinde yapmıştım. Ocak ayında şikayetçi oldum. Bugüne yansımış olması soruşturmamın üstünün kapatılmasını istemememden kaynaklı. Bir de sessiz kalınmamalı bu tür durumlarda” dedi.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA DESTEĞİ İDDİASI

Eylem Tan’ın bir takım destekler aldığı yönündeki iddiaları sorulan Coşkun, köşe yazarı Cemal Demirtaş’ın yazısında bu konuya ilişkin aktarımı sağladığını söyledi ve “Fatma Betül Sayan Kaya’ya rezidans hediye edildiği” iddialarına açıklık getirmek istediğini kaydetti. 

Coşkun, Mehmet Tan’ın ortaklıkları sürecinden Fatma Betül Sayan Kaya’ya bir rezidans hediye ettiklerini dile getirdiğini iddia etti ve “Şu an bitme aşamasında olan Dalaman Havalimanı yolu üzerinde bir otel var. Bu otel ruhsatsız ve kaçak bir otel bu arada. Bu otelin ruhsatının alınması karşılığında yine yüzde 25’inin Fatma Betül Sayan Kaya’ya vereceğini şahsıma ifade etmiştir” diye konuştu. 

Sayan Kaya’nın Tan çiftinin önünü bu tür desteklere açtığını öne süren Coşkun, Eylem Tan’ın torpille 3. sıra milletvekili adayı olduğunun çok belli olduğunu dile getirdi. Coşkun, “Bu parti tabanında çok bilinen bir gerçek. Sayın Mehmet Hıdır’ın mesajına Sayan Kaya’nın dönüş yapmış olması çok önemli bir ayrıntı bana göre” dedi.

Reşat Güngör, bunların hepsinin bir iddia olduğunu ve Haber48 olarak Eylem Tan’a da iddialara yanıt vermesi adına kapıların açık olduğunu bir kez daha belirtti. 

Coşkun, “Star Haber internet sitesinde, Kavaklıdere İlçe Başkanı Nuray Bozyel’in de yine aynı şekilde adaylık için istifa ettiği ama bu süreç içinde aday gösterilmediği için partiye küskünlüğü ve partiden tamamen istifasının söz konusu olduğu yazıldı. Partide küskünlük söz konusu çünkü partiye yıllarca emek vermiş insanlar aday gösterilmemişken, Eylem Tan bir önceki seçimlerde de aday olmasına rağmen, 5 yıl içerisinde partiye kazandırdığı herhangi bir icraat ve söylemlerinin olmaması söz konusu. Aday gösterilmiş olması parti tabanında da rahatsızlık yarattı” ifadelerine yer verdi.

‘ALANYA’DAKİ KURUM DA EYLEM TAN’A AİT’

Daha önce Haber48’in gündeme taşıdığı, Antalya’nın Alanya ilçesindeki Özel Eğitim Kurumundaki haksız kazanç iddiasıyla çalıştığı kurumu CİMER’e şikayet eden Hayregül Kıvrak’ın şikayetçi olduğu kurumun da Eylem Tan’a ait olduğunu belirten Coşkun, o kurumda da yine gelmeyen öğrencilere fatura kesildiğini ve lise mezunlarının çalıştırıldığını iddia etti. 

Coşkun Kıvrak’ın “Kendim ağır cezada yargılanacağını bildiğim halde şikayetçi oldum. Şikayetlerimden sonuç alamadım. Şikayetlerim engellendi” dediğini öne sürdü.

Özetle Coşkun’un Eylem Tan hakkındaki iddiaları şu şekilde:

 1. Haksız kazançla devleti zarara uğratma.
 2. Lise mezunlarının veya belli bir formasyona sahip olmayan kişilerin çalıştırılması.