Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde meydana gelen olayda kendisini aldattığını iddia ettiği eşi Halime Yüksel'i (21) öldüren Mustafa Yüksel'in (37)  mahkemesi görüldü. Yüksel'e 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulandı ve 16 yıl 8 ay hapse çarptırıldı. Mustafa Yüksel'in aldattığını iddia etmesi, cinayetin işlenme şekli ve diğer faktörler, mahkemenin ceza hükmünü uygun bulmasına neden oldu.

BİRİNCİ GÖZALTI

24 Ekim 2017'de, henüz 16 yaşında olan Halime Yüksel, görücü usulüyle Mustafa Yüksel ile evlendi. Evliliklerinden sonra çiftin 2 çocuğu oldu. 14 Ağustos 2020'de gerçekleşen olayda Halime Yüksel, 4 yaşındaki oğlu ve eşi Mustafa Yüksel ile birlikte kayınvalidesinin evinde kahvaltı yaptıktan sonra evde uyuyan 3 yaşındaki kızına bakmak için odaya gitti. O sırada, odada bulunan tek kurşunla karın bölgesine isabet eden bir silah sesi duyuldu. Halime Yüksel ise olay yerinde atılan kurşunla yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan Yüksel, hayatını kaybetti. Mustafa Yüksel, olayın ardından gözaltına alındı ve ifadesinde, eve geldiğinde eşinin intihar ettiğini iddia etti. Başlangıçta tutuklanan Mustafa Yüksel'in nce sorgusu alındı daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İKİNCİ GÖZALTI VE TUTUKLAMA

Eşini öldürdüğü gerekçesi ile ikinci kez gözaltına alınan Mustafa Yüksel'in yargılandığı davada, Şefaatli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada elde edilen adli tıp kurumu raporunda Halime Yüksel'in uzak atış mesafesinden vurulduğunu açıkça belirtildi. Ayrıca, Mustafa Yüksel'in üzerindeki kıyafetlerde barut izine rastlandı ve bu bulgular dikkate alınarak Mustafa Yüksel yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

Mustafa Yüksel hakkında Şefaatli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ise Yozgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. İddianamede Halime Yüksel'in cep telefonundan sosyal medyayı sıkça kullandığı belirtilerek sosyal medyadan tanıştığı erkeklerle görüştüğü belirtildi. Bu durumun sanık Mustafa Yüksel tarafından bilindiği ve içine sindirilemediği belirtilerek bu nedenle de olayın yaşandığı gün evde aralarında tartışma çıktığı belirtildi. Olayın geçtiği gün sanığın eşini tabanca ile uzak atış mesafesinden ateş ederek öldürdüğü ayrıntılı bir şekilde ifade edildi. 

BİR ÖNCEKİ SAVUMADA EŞİNİN İNRİHAR ETTİĞİNİ BELİRTTİ!

2022 yılının 11 Ocak tarihinde görülen karar duruşmasında Mustafa Yüksel, mahkemedeki savunmasında, eşinin sosyal medya hesapları olduğunu, ancak bir erkekle görüşüp görüşmediğini bilmediğini belirtmişti.Yüksel, eşine silah kullanmayı kendisinin öğrettiğini belirtmiş ve intihar ettiğini tekrarlamıştı. Mahkeme heyeti ise Mustafa Yüksel'e önce 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ardından eylemin 'haksız tahrik' altında işlendiği gerekçesiyle cezada indirim uygulandı. Yüksel'in cezası 20 yıla düşürülürken sanığın geleceği üzerindeki olası etkisi de değerlendirildi. Bu sebeple ceza, 'iyi hal' indirimi ile 16 yıl 8 aya indirildi.

GEÇEN SENE GÖRÜLEN KARAR DURUŞMASINDA MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ!

Mustafa Yüksel, geçen yıl 11 Ocak'ta görülen karar duruşmasında mahkemede yaptığı savunmada, eşinin sosyal medya hesapları olduğunu ancak bir erkekle görüşüp görüşmediğini bilmediğini ifade etti. Ayrıca, eşine silah kullanmayı kendisinin öğrettiğini ve intihar ettiğini iddia etti. Mahkeme heyeti tarafından verilen ceza ise savunma sonrasında önce 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra ise 'haksız tahrik' altında işlendiği gerekçesiyle cezada bir indirim uygulandı. Ceza 20 yıla düşürüldü. ayrıca, sanığın geleceği üzerindeki olası etkisi göz önüne alınarak, ceza 'iyi hal' indirimi uygulanmış ve 16 yıl 8 aya indirilmişti. 

MAHKEME KARAININ GEREKÇESİ DİKKAT ÇEKTİ

Mahkeme kararının gerekçesinde şu unsurlara dikkat çekildi: Evde yalnız intihar edecek birisinin uyuyan çocuğunun yanında kapıyı kilitleyerek intihar etmesinin hayatın olağan akışına uygun olmadığı belirtildi. Ayrıca, maktulün sanığı aldattığı iddiası, sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanması, ev ve çocuklarıyla ilgilenmemesi, vefat etmeden bir gün öncesine kadar sosyal medyadan tanıştığı erkek ile görüşmeyi devam ettirdiğine dikkat çekildi. Bu faktörler, sanığın eylemini maktulün sadakatsiz davranışlarının kendisinde meydana getirdiği hiddet ve şiddetli elemin etkisi altında işlediği şeklinde yorumlandı.