Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Kızılbük Koyu'nda, Sinpaş GYO tarafından yapılan inşaat ülke gündeminden düşmediği gibi siyaset gündeminde de oldukça popüler. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Muğla Valiliği'nin ÇED Gerekli Değildir kararı eleştirisi tepki yarattı. Ortada birçok kanunsuzluk ve yasalara aykırı iş varken muhalefetin iki numaralı figüründen sadece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Muğla Valiliği'ni hedef alan bir eleştiri gelmesi siyasetin de dikkatini çekti.

Kanuna Göre Ruhsat ve Denetim Marmaris Belediyesi'ne, Belediye'nin Denetlenmesi de Büyükşehire Ait 

MUĞLA’DA KORKUTAN YANGIN! BÜYÜK ZARAR VAR! MUĞLA’DA KORKUTAN YANGIN! BÜYÜK ZARAR VAR!

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, 3194 sayılı İmar Kanununa göre ruhsat ve denetim makamının Marmaris Belediye Başkanlığı olduğunun altını çizerek CHP'li Marmaris Belediyesi'ni işaret etti. Konuşmasına devam eden Gökcan, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre de Marmaris Belediyesini denetleme yetkisinin yine CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda olduğunu hatırlattı.

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın gerekli inceleme ve denetimleri yaptığını ifade eden Gökan, Sinpaş GYO'nun inşaat alanında “Milli Park Alanına” ilgili firma tarafından fiziki müdahalede bulunulmasından dolayı Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü'nün farklı zamanlarda 3 kere yasal işlem yaptığını ifade etti.

CHP'li Belediyeler Ruhsat Veriyor, Sonra Bizi Suçluyorlar

İyi Parti lideri Meral Akşener'e muhalefet ortağı olan CHP'yi işaret eden AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, "CHP’li Belediyeler önce ruhsat veriyorlar,  sonra bizi suçlayıp, suni gündem oluşturuyor. Algı yönetimi yapıyor." dedi. 

Yapılan eleştirilerin haksız ve taraflı olduğunu savunan Gökcan, "İnşaatın esas sorumlusu olan ruhsatı veren marmaris belediyesinden ve belediyenin kanunen göbekten bağlı olduğu Marmaris belediyesini birinci derecede denetleme sorumluluğu olan Muğla Büyükşehir belediyesinden neden hesap sorulmuyor." diye sordu.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM'de düzenlediği Basın Toplantısında şu ifadeleri kullandı;

SAYIN AKŞENER; MUĞLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR..‼️‼️