Edinilen bilgiye göre; Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı istihbarat birimlerinin teknik ve fiziki takibi sonucu yeterli delilin toplanmasının ardından, 08.09.2023 Cuma günü akşam saatlerinde başlatılan operasyon büyük bir başarıyla sonuçlandı. Jandarma ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu göçmen kaçakçılığı yapan organizatörler suç üstü yakalandı. Gözaltına alınarak Marmaris Hisarönü Jandarma Karakolu'na getirilen organizatörler, jandarma ekiplerinin sorgusu sonucu suçlarını itiraf etti. 

Organizatörlerin, göçmenleri önce Marmaris Armutalan mahallesindeki havuzlu ve lüks bir aparta yerleştirerek konaklattığı öğrenildi. Göçmenlerin daha sonra, Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Datça seferi yapan bir minübüs (dolmuş) ile belirlenen noktalara taşınarak Yunanistan ve İtalya'ya gönderildikleri tespit edildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı istihbarat birimleri, yapılan teknik ve fiziki takip sonucu göçmen kaçakçılarını suç üstü yakalamak için organizatörlerin göçmenleri aktardıkları anı bekledi. 08.09.2023 Cuma günü akşam saatlerinde yeni göçmen sevkiyatını başlatan organizatörlere, Jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Saat 21:00 sıralarında göçmenlerin taşınmasında kullanılan minübüs ekipler tarafından durduruldu. Minübüste bulunan 4 organizatör ve  34 göçmen yakalandı. Araçlara ise el konuldu. 

Saatler 23:30 sıralarını gösterdiğinde, jandarma ekipleri bu kez göçmenlerin konaklatılmasında ve transfer noktası olarak kullanılan apart otele baskın düzenledi. Marmaris'teki havuzlu ve lüks apartta da yine çok sayıda göçmen yakalandı. 


Muğla Büyükşehir Belediyesi Bünyesindeki Çalışanları Ne Kadar Denetliyor?

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Birimleri ve Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri görevlerini her zamanki gibi eksiksiz ve titizlikle sürdürüyorlar. Bu konuda bir endişemiz yok. Fakat göçmen kaçakçılığı gibi son yıllarda Muğla için kanser haline gelmiş bir suç eyleminin gerçekleştirilmesinde, yerel idare bünyesindeki kişi ve/veya araçların kullanılmaya başlanmış olması endişe verici. Vatandaşlar dolmuş, minibüs, otobüs gibi toplu taşıma araçlarındaki temel sorunların çözümünü beklerken veya bazı şoförlerin davranış ve tutumlarının iyileştirilmesi, düzeltilmesini temenni ederken... Siz, Büyükşehir Belediyesi olarak, Muğla'da yaşayan tüm vatandaşların toplu taşıma hizmetine sunulan araçların takibini (gece-gündüz), şoförlerin denetimini yapmıyor musunuz?