Pınar Gültekin'in yaşarken yandığına yönelik açıklanan rapora ilişkin Cemal Metin Avcı'nın avukatları ortak beyanda bulundu. Beyanda, "Raporun gerekçe ve sonuç kısmı tutmuyor. Rapor bu haliyle kabul edilmemeli. Ek ya da ayrı bir rapor alınmasını talep ediyoruz. Rapor kesinlik taşımamaktadır. Esas alınacaksa da rapordaki şüphe durumu değerlendirilerek esas alınmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

SAVCI ESASA İLİŞKİN MÜTALASINI VERDİ

Mahkeme savcısı esasa ilişkin mütalasında, Gültekin'in hayattayken yangına maruz kaldığının oybirliği ile kabul edildiğini belirtti ve Cemal Metin Avcı'nın canavarca hisle öldürme suçundan cezalandırılması talep etti.

Mertcan Avcı'nın da suç delillerini gizleme ve yok etme eyleminde bulunması suçundan cezalandırılması talep edildi.

Eda Karagün, Şükrü Gökhan Orhan, Ayten ve Selim Avcı'nın da suç delillerini gizlemek ve yok etmek suçundan cezalandırılması talep edildi.

MUĞLA’DA BUDAMA EĞİTİMİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ MUĞLA’DA BUDAMA EĞİTİMİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ

"BENDEN ZORLA ALINAN PARA 300 BİN LİRADAN FAZLA"

Cemal Metin Avcı, "Mütalayı kabul etmiyorum. Ben ilk savcılık ifadede de olayı detaylı anlattım. Adli tıp raporundan gelen sonuç benim yanlış yargılanmama sebep olacak. Defalarca ölüp ölmediğini kontrol ettim. Raporda şüpheler var zaten. Ayrıca bizim Amerika'dan istediğimiz belgeler gelmedi. Sadece mailler geldi. Haksız tahrik için savunma değiştiremiyorum. Bu olay olmasaydı karşı taraf yargılanıyordu. Benden zorla alınan para 300 bin liradan fazla. Arkadaşı ve kendi kardeşi bile beni tehdit ettiğini söylüyor" dedi.

AVCI: "MÜTALAAYI DUYUNCA ŞOK OLDUM"

Avcı, "Olmayan şeylerle ailem yargılanıyor. Söyledikleri şeyler hep çürüdü. Keşifte de gördük bunu. Keşke olmasaydı. Adil bir yargılama istiyorum. Pişman olduğum için bu kadar her detayı anlattım. Pınar'ın ölüp ölmediğini kontrol ettim. Mütalayı duyunca şok oldum" diye konuştu.

Mahkeme tarafından mütalaya karşı savunmalar için gelecek celseye kadar süre verildi. Tutuksuz sanıkların tutuklanmasına yönelik talepler reddedildi. Farklı bir adli tıp raporu alınması, WhatsApp yazışmaları talepleri reddedildi. Ayten Avcı'nın bir sonraki duruşmada mahkemeye gelmesi için bildirimde bulunulacağı öğrenildi. Duruşma 14 Şubat tarihine ertelendi.

Kaynak: İHA