Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) 24'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Menteşe'de bulunan Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Toplantı Salonu'nda program düzenlendi.

MENTEŞE'DE KAMYON YAN YATTI: 2 YARALI MENTEŞE'DE KAMYON YAN YATTI: 2 YARALI

Öğleden sonra başlayan programda konuşma yapan KESK Dönem Sözcüsü, Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Nuran Aldan, "Hak verilmez mücadeleyle alınır' ilkesini rehber edinen, sendikal mücadelesinin bir parçası olduğunu bilen, toplumsal cinsiyet mücadelesini her aşamada esas alan kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi KESK'in 24'üncü yılı kutlu olsun. Faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, dinci gericiliğe karşı laiklik, ırkçılık ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği için mücadele eden KESK, fiili ve meşru mücadele anlayışı ile yol aldı ve yol almayatir" dedi.


Aldan, "Gerici, muhafazakar tekçi iktidar bloğunun yıllardır uyguladığı neo liberal politikalara, gelir dağılımı uçurumuna, eğitim ve sağlık başta olmak üzere kamu hizmetlerinin sermayeye peşkeş çekilmesine, emekçilerin sefalet ücretlerine mahkum edilmesine, savaş politikalarına, laiklik karşıtı programlarına, yolsuzluk ve yandaş kayırmacılığa karşı öfke ve isyan kar topu gibi her gün biraz daha büyüyor. Tekçi rejim öfkenin ve isyanın sokaklara yansımaması için baskılarına tüm hızıyla devam etse de korkusunu giderek gizleyememektedir" diye konuştu.



"Bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür"

Nuran Aldan açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verdi: "KESK'liler içinden geçtiğimiz sivil darbe döneminin karanlığını yırtacak güce mirasa sahiptir. Geçmişte mücadelemizi engellemeye çalışan, bizi kapı kulu olarak görenler nasıl ki tarihin çöplüğündeki yerini aldıysa, savaşa tapan ahlakları, derin kuyular gibi uğuldayan ağızlarıyla bular da bir gün çekip gidecekler. Şiddet ve dehşetleriyle, emeğe ve akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıklarıyla çekip gidecekler. KESK ise önüne çıkarılan tüm engellemelerle, baskılarla yaratılan kuşatmaya inat dimdik ayakta olmaya devam edecek.
Emeğin mücadelesini sürdürenlerin, demokrasi, barış ve özgürlük isteyenlerin önündeki engellerin hiç olmadığı kadar arttığı bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme günüdür.


Bunun için yolsuzluk ve yoksulluğa, ekonomik krize ve savaş bütçesine, kutuplaştıran, kamplaştıran yayılmacı, fetihçi politikalarına karşı emekçilerin ihtiyacı olan adalet, demokrasi ve barışı güçlendirmeye yönelik olarak 8 Aralık'ta İstanbul'da, 21 Aralık'ta Mersin'de, 22 Aralık'ta Diyarbakır'da ve 11 Ocak 2020'de İzmir'de 'Demokratik Türkiye, Halk İçin Bütçe' şiarıyla yapacağımız bölge mitinglerine katılmaya çağırıyoruz. 24'üncü yaşımızı kutlarken emekleriyle ve ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı Bir kez daha saygıyla anıyoruz. "Emek, barış ve demokrasi için birlikte mücadeleye anlayışa bugünden yarına umudu ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

Program Grup Zamansız'ın müzik dinletisi ile devam etti.