Konuyla ilgili açıklama yapan S.S.Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çay, "2021 yılı başında TOKİ heyetiyle protokol yapmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.

2020 Aralık ayına kadar Toplu Konut İdaresine gidilerek protokol imzalanma aşamasına gelinmesi için çalışmaların sürdüğünü söyleyen S.S.Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çay, “Muğla Ticaret ve Sanayi Odamızın aracılığıyla başladığımız yeni Sanayi Sitemizin kurulmasına ilişkin geldiğimiz noktayı izah etmek isterim. Menteşe ilçemizdeki Akkaya Mahallesi içerisindeki 1/25000 ölçekli haritada alanın ‘Küçük Sanayi Sitesi alanı’ olarak işaretlenmesi sonrasında S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifini oluşturarak ortak kayıtlara başladık. Sanayi Sitesi inşaat alanının 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 Uygulama İmar Planı 2018 yılı sonuna doğru kesinleşip, 2019 yılında yaptığımız Genel Kurul da ortaklarımızla gelinen noktayı paylaşmıştık. Muğla Büyük Şehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanlığı ile Menteşe Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalarda revize edilmiş 1/5000 Nazım İmar Planı 2020 Temmuz ayının ilk haftasında yapılan Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinden olumlu geçerek askı süreci başlamış ve 10 Eylül 2020 tarihinde askı süreci tamamlanmıştır. Böylece 1/5000 Nazım İmar Planı revize edilmiş hali ile kesinleşmiştir.

Tüm Dünyayı ve Ülkemizi de etkisi altına alan COVİD-19 Salgın hastalığı işlemlerimizi kısmen de olsa ötelemiş, ancak önce sağlık diyerek % 40 performans ile % 100 hizmet vermeye devam ettik. İşte bu doğrultuda 1/1000 Uygulama İmar Planının da Revize işlemleri sonuçlandırılmış olmasına rağmen bürokratik işlemler sürmektedir. Plan’ın Ekim ayı içerisinde yapılacak olan Menteşe Belediye Meclisinden geçirilerek Muğla Büyük Şehir Meclisine gideceği ve oradan da onaylanarak resmi askı sürecinin başlamasının takipçisi olacağız. Gerek 1/5000 ve gerekse 1/1000 Ölçekli planlarımız dahilinde şahıslara ait olan araziler için başlatılan 3194 Sayılı kanununun 18’nci madde uygulamasının altlığı olan çalışmalar Tapu Kadastro Bakanlığı tarafından sonuçlandırılmış ve Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanlığınca yaptırılacak 18’nci madde uygulamasının hızlı bir şekilde yapılması için yüklenici firma ile görüşme yaptık. Yılsonuna kadarda 18’nci madde uygulamasının bitirileceği tarafımıza bildirildi.

S.S Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesinin yapılacağı alanla ilgili çalışmalar elbette ki kolay değil. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımla bürokratik çalışmaları tamamlayıp, Muğla Büyük Şehir Belediye Başkanlığı ve TOKİ yetkililerince uygun görülen tabelayı inşaat sahamıza astık. Hayırlı olsun. 2021 yılı başında da TOKİ heyetiyle protokol yapmak için çalışmalarımızı hızlandıracağız” dedi.

BU AY ÖDENDİ, DİĞER AYLAR NE OLACAK? BU AY ÖDENDİ, DİĞER AYLAR NE OLACAK?

Kaynak: Altar Zeyhan