Muğla'nın Menteşe İlçesi'nde 16 yıllık nikah memuru İlhan İzzet Ünal ile 2014 yılında göreve başlayan nikah memuru İsmail Yıldırım 16 yılda toplam 8 Bin 557 nikah kıydı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan düğün genelgesi ile 81 ilde düğün, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikler yasaklanarak nikah merasimi şeklinde yapılabilecek düğünlere de saat kısıtlaması getirildi. Kısıtlamanın ardından aşçılar, müzisyenler olmak üzere birçok sektör sona süreçten etkilendi. Düğünlerin yasaklanmasının ardından Menteşe'deki Kanakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde günlük nikah sayısı arttı.

"ESKİ DÜĞÜNLERİN HAVASI BUGÜNLERDE MALESEF YOK"
Nikah memurluğunun yanı sıra Menteşe Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevini de yürüten İlhan İzzet Ünal, "37 yıldır belediyede çalışıyorum. Nikah Memurluğu görevini 2004 yılında Süreyya Orhan'dan devraldım. 2004'ten 2014'e kadar Muğla Belediyesi'nde tek başıma görev yaptım. Muğla'nın Büyükşehir olmasının ardından Menteşe Belediyesi ile köyler mahalle olunca hepsi bize geçti. 2014 yılından bu yana nikah memurluğu görevini 2 kişi yürütüyoruz" dedi.
Artan koronavirüs vakalarının ardından düğünlerin iptal edilmesi sürecine ilişkin konuşan Ünal, "Eski düğünlerin havası bugünlerde malesef yok. Zor bir süreçten geçiyoruz. Mart ayından bu yana tüm düğünlere biz gittiğimiz için daha fazla dikkatli davrandık. Bizim tek temennimiz mutlu evlilikler ve ülkemize, milletimize hayırlı evlatlar yetiştirilmesi" diye konuştu.

"AİLELERİN RIZASI ÇOK ÖNEMLİ"
Muğla'nın Büyükşehir olmasının ardından Menteşe Belediyesi'nde göreve başladığını dile getiren İsmail Yıldırım ise 6 yıldan bu yana yaşadığı bazı enteresan olayları anlattı. İsmail Yıldırım, "Nikahı kıydıktan kısa bir süre sonra nikahı iptal edin diye müracaat edenler oldu. Nikah esnasında şahitler önünde evlenmeye dair atılan imzalardan sonra evlenme işlemi resmiyete kavuşmuş demektir. İptal edilemez" dedi.
Yıldırım, "Bir çift vardı. Nikah için masaya geliyorlar. Nikah kıyılmadan kalkıp gidiyorlar. Bu iki kez oldu. En son 3'üncü defa evlenmek için bize başvurdular ve evlendiler. Bu süreçte ailelerin rızası olmasının ne kadar önemli olduğunu gördüm" diye ifade etti.

2019 YILINDA 668 ÇİFT DÜNYA EVİNE GİRDİ
Menteşe’de 2014 yılında 542 nikah işlemi gerçekleşirken, 2015 yılında 698, 2016 yılında 736, 2017 yılında 659, 2018 yılında 687, 2019 yılında ise 668 çift dünya evine girdi. Öte yandan 2018 yılında 12 nikâh cezaevinde kıyılırken, 2019 yılında da ceza evinde kıyılan nikah sayısı 12 oldu. Ayrıca 2018 yılında 9 kişi nikahını iptal ettirirken, 2019 yılında 2 nikah iptal ettirildi.

Altar Zeyhan

MUĞLA’DA BUDAMA EĞİTİMİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ MUĞLA’DA BUDAMA EĞİTİMİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ