Muğla'da Menteşe Kent Konseyi tarafından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen "Öğrenciler Konuşuyor, Kent Dinliyor" isimli forum ile bu kez öğrenciler konuştu, protokol üyeleri dinleyip not aldı. Menteşe Kent Konseyi tarafından hemşehrilik bilincini yerleştirmek, Muğla'nın "Öğrenci Dostu Kent" olarak anılmasını sağlamak amacıyla "Öğrenciler Konuşuyor, Kent Dinliyor" isimli forum düzenlendi. 
Geçtiğimiz aylarda Muğla'da ulaşıma yapılan zammın ardından Muğla "Öğrenci Düşmanı" hashtagı ile sosyal medyada TT olmuştu. Menteşe Kent Konseyi Başkanı Vehip Keskin açılış konuşmasında, "Muğla'nın 'Öğrenci düşmanı kent olarak sosyal medyada çok fazla yer alması bizi çok üzdü. Biz de konsey olarak Muğla'nın "Öğrenci Dostu Kent" olarak anılmasını sağlamak amacıyla böyle bir ilk adım atmak istedik. Haziran ayında devraldığımız Kent Konseyi çalışmalarına öğrencileri katmak istiyoruz. Öğrenciyi kentte görünür kılmak istiyoruz. Şuan karşımızda Y ve Z kuşağı olarak adlandırılan bir grup var. Bu olağanüstü kuşağı anlamaya çalışan toplumlar büyük bir sıçrama yaşarken, bu kuşağı görmezlikten gelen toplumlar ise her gün geriliyor" diyerek 'Öğrenci Dostu Kent'in nasıl olması gerektiğini anlattı.

En Çok Ekonomi Konuşuldu
Forumda konuşma yapan öğrencilerin şikayetlerinin büyük çoğunluğunu ekonomi oluşturdu. Öğrenciler yüksek kira, ev sahipleri tarafından gördükleri muamele, yurtlardaki yetersizlikler ve ulaşımdaki pahalılıktan dolayı şikayetlerini dile getirdiler.
Yine ulaşımda fiyatların mesafeye göre belirlenmesi, uzun zamandır devam eden yol çalışmaları, Kötekli'de kitapçının olmayışı, üniversite içinde spor yapabilecek alanların az olması, ilçeler arası ulaşım ücretlerinin pahalı olması, KYK yemekleri, üniversitenin yer aldığı Kötekli Mahallesinde yolların karanlık olması sorunları da dile getirildi.


Sosyoloji dördüncü sınıfta okuyan bir öğrenci, "Muğla'da verdiğimiz yüksek kiranın karşılığını alamıyoruz. Evde hayvan beslememiz ev sahipleri tarafından engelleniyor. Muğla'da öğrenciye saygı gösterilmiyor. Arkadaşlarımız bu nedenle dışarıda az ücretlerle çalışmak zorunda kalıyorlar" dedi.
Başka bir öğrenci ise, "Perşembe Pazarı'nda satılmayan ürünler Cumartesi Pazarı'nda Kötekli'de bizlere satılıyor" diye konuştu.

MUĞLA’DA OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 1 ÖLÜ MUĞLA’DA OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI: 1 ÖLÜ