Muğla'nın Menteşe ilçesinde 29 Eylül sabah saatlerinde yaşanan olay Mehmet Zekai Özbek Sokak'ta bir işletmede meydana geldi. İşletmenin sahibi Emre Yılmaz ile müşteki şüpheliler Görkem Dirican, Metin Gürbüz ve Ahmet Ekinci arasında yaşanan tartışma hızla tırmandı.

Tartışmanın büyümesi ve tehditlerin artması sonucunda işletme sahibi Emre Yılmaz, ruhsatsız bir silahı kullanarak ateş etti ve olay yerinden kaçtı. Ancak Emre Yılmaz'ın ayrılmasının ardından, aynı işyerinde bir başka tartışma daha yaşandı. Bu sefer işyerinde çalışan Ahmet Mete Özkayın da silah kullanarak ateş etti ve olay yerinden kaçtı. Olayın sonucunda Görkem Dirican ve Ahmet Ekinci yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, müşteki şüpheliler Emre Yılmaz, Görkem Dirican, Ahmet Ekinci ve Metin Gürbüz gözaltına alındı ve çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandılar. Firari olan şüpheli Ahmet Mete Özkayın hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı. Ayrıca, suçta kullanılan silahlara da el konuldu.