Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası'nda 3 İsim Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile görüşmesinden sonra banka yönetiminde gece yarısı operasyonu yapıldı. Merkez Bankası Başkan yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. Başkan Yardımcılığı'ndan alınan iki isim de, Merkez Bankası'nın yatırımcılarla yaptığı ekim toplantısına katılmamıştı. Tümen, önceki gece alındığı Merkez bankası Başkan Yardımcılı görevine mayıs ayında atanmıştı.

Abone Ol

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre başkan yardımcılıklarından birine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Taha Çakmak, PPK üyeliğine de Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.


Dün gün içinde TL karşısında 9,13 düzeyine çıkan ABD Doları, gece yarısı Merkez Bankası yönetiminde yapılan operasyonun ardından Asya piyasalarının açıldığı saatlerde 9,18720 seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı. Euro/TL de 10,638 seviyesine kadar yükselerek rekor tazeledi. 


Son gelişmelerden sonra, TL ABD Doları karşısında eylül ayı başından itibaren yüzde 10 düzeyinde değer kaybetti. Kavcıoğlu geçen mart ayında göreve geldiğinden bu yana da dolar/TL'deki artış yüzde 28 oranında oldu.

Kaynak: T24