MİLAS'TA SİLAHLI KAVGA SONRASI EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ MİLAS'TA SİLAHLI KAVGA SONRASI EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

İş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçilerin aileleri, dün 92’nci kez Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde bir araya geldi. Aileler bu ayki nöbette, Milas Güllük’te 7 yıl önce hayatını kaybeden 7 işçi ile Bursa Gemlik Gübre Fabrikası’nda 4,5 yıl önce hayatını kaybeden Uğur Çavdar adlı işçi için adalet talep etti.

Volkan Ateş'in haberine göre İstanbul Beyoğlu’nda yapılan eylemde, Muğla Milas-Güllük Akfen AŞ’ye ait atık su arıtma tesisinde 17 Haziran 2013’de 7 işçinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı. Aileler olayla ilgili açılan davada gelinen son durumu anlattı. Buna göre, davanın 22’nci duruşması 20 Şubat’ta görüldü. Mahkeme, bir önceki duruşmada o dönem Güllük Belediye Başkanı olan Mehmet Yavuz Demir ile belediyenin ruhsat ve denetleme birimlerinde görevli kişiler hakkında Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak savcılık, üç duruşmadır soruşturmanın akıbetiyle ilgili mahkemenin yazısına yanıt vermedi. Bunun üzerine dava 9 Haziran’a ertelendi. Öte yandan artık AKP Muğla Milletvekili olduğu için sanık Mehmet Yavuz Demir’in dosyası ayrıldı.

Bursa Gemlik Gübre Fabrikası’nda ise 19 Temmuz 2015’te patlama olmuş, Uğur Çavdar adlı işçi hayatını kaybetmişti. Davanın 15’inci duruşması 4 Şubat’ta görüldü. Bilirkişi raporu geldi. Bunun üzerine taraflar bilirkişi raporu üzerine görüş bildirmek için süre istedi. Dava 16 Ekim’e ertelendi. Adalet Arayan İşçi Aileleri, “İş kazası değil, cinayet! Bütün sorumlular yargılanacak!” diyerek nöbet eylemini bitirdi.