Haklarımız için sesimizi çıkarsak, bizi hemen kapının önüne koyarlar, işimize son verirler diye yakınıyorlar. İşçiler ayrıca dört aydır promosyonlarının da hesaplarına yatmadığını dile getiriyor. İlaçlamadan EYT’li olacaklara ise mahkeme yolunun gösterildiği ifade ediliyor. “Sekiz sene boyunca taşeron şirkette çalıştık ama üst işveren hep aynıydı; Muğla Büyükşehir Belediyesi. 2023 birinci ayından itibaren biz belediyenin kendi şirketine geçtik yani bizi sıfırdan aldı. Yeniden başvuru yaptık. Güvenlik soruşturması, heyet raporu falan sıfırdan Büyükşehir’in şirketinde işe başladık ve son çalıştığımız şirket bizi madde 22’den çıkarmış.

MUĞLA’DA KURTARAN-2024 TATBİKATI SONA ERDİ MUĞLA’DA KURTARAN-2024 TATBİKATI SONA ERDİ

EYT’li olan arkadaşlar var. Dilekçe verecekler ama ne büyükşehir belediyesi ne de eski taşeron şirket tazminat ödüyor. Dava açacaksınız diyorlar bize, yani ilaçlama işçilerine. Bundan dört yıl önce KHK ile geçenlere tamamını veriyorlar bize vermiyorlar. KHK ile geçmediniz çünkü diye cevap alıyoruz.

Emekli olmayanlar için on yıl sonra işi bıraktığımızda şirkette çalıştığımız yıllar zaman aşımına uğramış olur mu? Bu konuda endişelerimiz var. İlaçlama işçileri olarak çok mağduruz, sesimizi duyuramıyoruz. Maaşlar 11 bin.  Dört ayı geçti banka promosyonu yatmadı, kimse sesimizi duymuyor. Sesimiz çıkarsak kapı dışarı ederler bizi.

Bizden dört yıl önce MUBEB’e geçen işçiler var mesela, onlar EYT’den yararlanıyor. İlaçlama harici tüm birimler davasız şak diye tazminatlarını alıyor. Sonuçta onların da dört yıllık taşeron geçmişleri var. İlaçlamadan EYT’li olacaklara ise mahkeme yolu gösteriliyor.”

İLAÇLAMA ÇALIŞANLARININ DİĞER SORUNLARI

Muğla Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Çalışanları Diğer Sorunlarını da Şöyle Sıralıyorlar:

1- 11.048 TL maaş çok düşük,

2-  4 Aydır sonuçlanmayan banka promosyonu,

3- Maaş harici hiçbir bayram ikramiyesi hediye çeki vs. bir mükâfatın verilmemesi,

4- Vektörle mücadele biriminin 8 yıllık taşeron çalışması var ve bu süredeki kıdem tazminatının zaman aşımı süresine takılıyor,

5- Son çalıştıkları taşeron şirket madde 22’den çıkardığı için işi bırakan işçiler işsizlik maaşı alamıyorlar,

6- Yine taşerondan belediye şirketine geçen ve EYT’li olan arkadaşlara kıdem tazminatı için mahkemeyi göstermeleri,

7- Biz Muğla büyükşehir belediyesi çalışanları olarak, aile bildiğimiz bir kurumla davalı olmak istemiyoruz,

8- Fazladan para da istemiyoruz. Kıdem tazminatımızın verilmesini istiyoruz. Ekmek yediğimiz yerle davalık olmak istemiyoruz.

Kaynak:Haberveinsan