İstanbul merkezli olmak üzere Artvin ve Muğla’nın da aralarında olduğu 3 kentte 39 adrese düzenlenen baskında yakalanan 20 şüpheliden 16’sının tutuklandığı açıklandı.
İNTERNET ÜZERİNDEN FUHUŞ
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından İstanbul merkezli başlatılan operasyonlar Muğla ve Artvin’e de uzandı. Bazı müstehcen internet siteleri aracılığıyla Türk ve yabancı uyruklu kadınlara ev ve otellerde fuhuş yaptırıldığı yönündeki ihbarlar üzerine 4 aylık teknik ve fiziki takip sonucunda ekipler harekete geçti.
MUĞLA’DAKİ ADRESLERE BASKIN
Üç kentte toplam 39 adrese 3 Ekim Cuma sabahı eş zamanlı operasyonlar düzenlenirken 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlar, İstanbul’un; Bakırköy, Çekmeköy, Kadıköy, Beykoz, Şişli, Üsküdar, Beşiktaş, Ümraniye, Esenyurt, Bahçelievler, Sultanbeyli, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Kağıthane ve Eyüpsultan ilçelerinin yanı sıra Muğla ve Artvin'de gerçekleştirildi.
14 KADIN KURTARILDI
Operasyonlarda 4’ü yabancı uyruklu 14 kadın kurtarılırken, adreslerde yapılan aramalarda; 27 cep telefonu, 26 sim kart, 5 bin 100 dolar, 3 bin 310 avro, 13 bin 150 lira ile mağdur kadınların isimlerinin yazılı olduğu ajanda bulundu.
16 KİŞİ TUTUKLANDI
Gözaltına alınan 20 şüpheliden 16'sının emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandığı bildirildi. 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Operasyonlarda kurtarıaln yabancı uyruklu 4 kadın, sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi'ne gönderildi.





