Muğla'nın doğal güzellikleriyle ünlü coğrafyasında, orman yangınlarına karşı etkili mücadelelerini sürdüren ateş savaşçıları, eğitim ve tatbikat faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, 2023 yılı Silvikültür tatbikatlarının ikinci ayağını Köyceğiz, Dalaman ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüklerinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirdi.

Köyceğiz'de yapılan tatbikatın öğleden sonraki bölümünde Bölge Müdürü Salim Karabulut, bizzat yerinde denetim ve takip görevini üstlendi. Eğitim ve tatbikatlar, yangınlarla mücadelede sahadaki ekiplerin koordinasyonunu sağlamak ve acil durum senaryolarına hazırlıklı olmak adına büyük önem taşıyor.

TATBİKATA YOĞUN KATILIM

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün koordinesinde gerçekleştirilen tatbikatta, Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Güller önderliğinde Silvikültür Şube Müdürü Melahat Gedik ile birlikte Şube Mühendisleri Cevdet Altaş ve Suat Kalyon, katılımcılara silvikültürel çalışmaları somut uygulamalarla anlattı.

Ağaçlandırma Şube Müdürü Olcay Karataş da tatbikat kapsamında, ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler vererek arazi hazırlığınn yanı sıra, mekanizasyon tekniği ve fidan dikimi konularında da eğitim verdi. Tatbikata katılanlar arasında, Köyceğiz Orman İşletme Müdür Vekili Cengiz Cihan ve Dalaman Orman İşletme Müdürü Taner Öye'nin yanı sıra üç işletmenin İşletme Müdür Yardımcıları, işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve orman işçileri de yer aldı.