Adana Barosu üyeleri, Bodrum ilçesindeki meslektaşları Galip Özmen' tarafından öldürülmesine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Bu basın açıklaması, artan şiddet olaylarına karşı bir tepki olarak gerçekleşti ve acil düzenlemelerin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Adana Barosu üyeleri, basın açıklamasında, meslektaşlarının yaşamını yitirmesi gibi trajik bir olayın, adalet sistemi ve güvenlik önlemleri konusundaki sorunları bir kez daha gündeme getirdiğini belirtti. Şiddetin, toplumun her kesimini etkileyen bir sorun olduğunu vurgulayarak, şiddet olaylarının artış gösterdiği bir dönemde, hukukun üstünlüğünün korunması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için hızlı ve etkili önlemlerin alınması gerektiğini dile getirdiler. Adalet sisteminin, şiddetle mücadelede daha güçlü ve caydırıcı olması gerektiğini vurguladılar. 

Her geçen gün daha fazla şiddet mağduru olduğunu vurgulayan İnal, "Münferitmiş gibi görülen bu saldırılar, aynı zamanda avukatlık faaliyetine, savunmaya, dolayısıyla adil yargılanma hakkına ve adaletin tesisine yöneliktir. Mesleğimizi yaparken, görevimizi ifa ederken can veriyoruz. Avukat tehdit altındaysa, hak arama özgürlüğü de tehdit altındadır. Bizler dava dosyalarının tarafı değil, vekiliyiz. Vekalet etmek mesleğimizin gereğidir. Biz bu görevi üstlenmezsek, adalet işlemez. Bize saldıranların bile muhtaç oldukları savunma hakkı kullanılamaz. Bizler bu görevi, şu veya bu kişilerin menfaati için değil, adil yargılanma hakkının hayata geçirilmesi için yerine getiriyoruz. Acil talebimiz şudur, yeni yasama döneminde, Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğü 'nün 104'üncü ve 105'inci maddeleri uyarınca meclis araştırması açılmalı, konuyla ilgili TBMM araştırma komisyonu kurulmalıdır. Türkiye Barolar Birliğinin Adalet Bakanlığına sunduğu önerilerde yer alan gerekli düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir." dedi. 

Kaynak:DHA