Ankara Valiliği, emekli maaşlarındaki eşitsizliğin giderilmesi ve emekli haklarının korunması için örgütlenen Tüm Emekliler Sendikası hakkında ‘faaliyetlerinin durdurulması’ istemiyle Ankara Nöbetçi İş Mahkemesi’ne dava açtı. Dava dilekçesinde, “Sendikanın faaliyetinin durdurulmasına, kanuna aykırılığı veya eksikliğin giderilmemesi, tüzük ve belgelerinin kanuna uygun hale getirilmemesi halinde sendikanın kapatılmasına karar verilmesini arz ve talep ederiz” denildi.
Sendika kuruluşunda eksiklikler olduğu gerekçesiyle sendikanın kapatılması da talep edilen davanın ilk duruşması Balgat Adliyesi 34. İş Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti, sendika faaliyetinin durdurularak kapatılmasına karar verdi.

Tüm Emekliler Sendikası Muğla Şube Başkanlığı üyeleri, Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya gelerek karara tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasında bulunan Şube Başkanı Adil Eroğlu, davanın hukuksuz ve yasalara aykırı olduğunu sürdü.

Eroğlu, “Sendikalar dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de emekçiler, çalışanlar ile emeklilerin hak arama ve hak alma örgütleridir. Hak mücadelesi yaparken haklı mücadelelerine güvenirler. Oradan aldıkları güçle mücadelelerini sürdürürler. Ankara Valiliği’nin hukuk tanımaz tutumu bizim sendikal örgütlenmemizin önünde bir engel olamaz. Var oluşunu kendi üyelerine ve 13 milyon emeklinin fiili ve meşru demokratik mücadelesine dayandıran sendikamız, hak alma ve emek demokrasi barış mücadelesine her şart altında devam edecektir” dedi.



Kaynak: Cavit AKGÜN

MUĞLA’DA 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI’NDA O ETKİNLİK YAPILDI MUĞLA’DA 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI’NDA O ETKİNLİK YAPILDI