31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken tüm partilerde aday belirleme çalışmaları da hızlandı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’de 10 aday adayı, AK Parti’de 2 aday adayı varken İyi Parti’de resmi olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bilinen resmi başvuru yok.
CHP’DE ADAYLARIN BELİRLENMESİ 10 OCAK GÜNÜ’NE KALDI
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu 2014 yılından bu yana Belediye Başkanlığını yürüten Osman Gürün’ün tekrar aday olmayacağını açıklaması CHP’de aday adaylığı heyecanını da arttırdı. 4 Ocak’ta yapılan Parti Meclisi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçelerinin de aralarında bulunduğu düşünülen 200’den fazla seçim bölgesinde adaylar açıklanacaktı. CHP’de Yargıtay’ın Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluğunun devamı yönünde aldığı karar sonrasında,  Parti Meclisi’nin gündemi değişmesi nedeni ile belediye başkan adaylarını önümüzdeki hafta yapılacak olan PM Toplantısı’nda açıklayacağı ifade edildi. Alınan bu karar sonrasında CHP’de Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için heyecan bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde Nurettin Demir, Akın Üstündağ, Ayla Kara, Yasemin Öney Cankurtaran, Mehmet Kubilay Özcan, Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Burak Erbay, Mehmet Necdet Akkuş ve Muhammet Tokat isimlerinden hangisinin aday olacağı 10 Ocak’ta yapılacak olan Parti Meclisi’nde belli olacak gibi gözüküyor.
AK PARTİ’DE ADAY BELLİ
Kurulduğu 2002 yılından bu yana seçimlerde Muğla’yı kazanmak için mücadele veren Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Ahmet Melih Tatlıcı süresi içerisinde aday adayı olarak başvuruda bulundu. Ardından yapılan temayül yoklamasında resmi olarak aday adayı olarak katılan tek isim Ahmet Melih Tatlıcı’ydı. Aday adaylığı başvuru süresi dolmasına rağmen Hasan Kökten’in de Muğla Büyükşehir Belediyesi aday adaylığı başvurusu yapması kamuoyunda Genel Merkez’den gelen talimat doğrultusunda mı aday adayı oldu acaba? Söylentilerine yol açtı. 
Ak Parti kanadında bu iki ismin resmi olarak aday adayı olmuştu.  Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için kamuoyunda geçtiğimiz seçimlerde İyi Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı olan,  geçmiş dönem Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın’da ismi konuşuluyordu. Yaşanan bu gelişmelerin sonunda Ak Parti Muğla’da sürpriz bir isimde karar kılmış gibi gözüküyor.  21. Dönem Anavatan Partisi İstanbul milletvekilli olarak, 24. dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul milletvekili olarak parlamentoda görev yapan Aydın Ayaydın’ın AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 
Aydın Ayaydın ismine Cumhur İttifakı ortağı MHP Lideri Bahçeli’nin ses çıkarmadığı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tamam dediği konuşuluyor. Aydın Ayaydın’ın 7 Ocak Pazar günü Ankara’da açıklanacak olan belediye başkan adayları arasında isminin bulunduğu ifade ediliyor.

RUS KARDEŞLER, BODRUM’DA SERGİ AÇTI RUS KARDEŞLER, BODRUM’DA SERGİ AÇTI

İYİ PARTİ ADAYI KİM OLACAK?
CHP’de ve Ak Parti’de bu gelişmeler yaşanırken iyi parti’de diğer iki partiye göre sessizlik hâkim görünüyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yapılmayan İyi Parti’de Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergün ismi konuşulsa da esas beklentinin ismi AK Parti’de de anılan 2. Sıra Milletvekili Adayı olan,  geçmiş dönem Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın İyi Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması yönünde. İyi Parti’de konuşulan bir diğer isimde 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde 3. Sıra Milletvekili Adayı olan Mehmet Tosun. İyi Parti’nin de Ocak Ayı sonuna kadar Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın ismini açıklayacağı ifade diliyor.