FETHİYE’DE AVUKATIN EŞİNDEN ESRARENGİZ KAYBOLUŞ! FETHİYE’DE AVUKATIN EŞİNDEN ESRARENGİZ KAYBOLUŞ!

Köyceğiz Beyobası’nda 2015 yılında 3 sera ile başlayan çiçek üretiminde Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 30 seraya ve 25 milyon çiçek üretim sayısına çıkan kadın üreticiler, Türkiye’nin çiçek üretim merkezi Bayındır’da düzenlenen 24. Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali’nde incelemelerde bulundu.

Muğlalı üretici Zühre Aybars Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali’ne katılarak bir ilçenin çiçek üretiminde ne kadar ilerleyebileceğini, bunu festivale dönüştürerek tüm çiçek üreticilerini bir araya getirebileceğini gördüklerini söyledi ve kendilerinin de Köyceğiz’i çiçek üretim merkezi yapmak için çalıştıklarını belirtti. Festivale katılan bir diğer kadın üretici Duray Karagünnü’de Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile çiçek üreterek ekonomilerine katkı sağladıklarını, Bayındır Çiçek festivali gibi büyük bir organizasyonun Muğla’ya da çok yakışacağını belirtti.

Mesajında, engelli bireylerin ve ailelerinin hayatlarının her alanında yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Gümüş, “İçinde olduğumuz 10-16 Mayıs Engelliler haftası aslında bir farkındalık haftası. Bizler de birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Her insan eşit haklara sahip doğar. Gerek doğuştan, gerekse sonradan oluşan fiziksel engeller neticesinde hiçbir vatandaşımız sosyal hayattan mahrum kalmamalı. Menteşe Belediyesi olarak engelli bireylerimizin hayatın her alanında daha çok yer almalarını sağlamak için derneklerimizle ve ailelerle işbirliği halinde gerekli çalışmalar yapıyor, onları her konuda desteklemeye devam ediyoruz. Bu çerçevede engelli bireylerimize yönelik Menteşe ilçemizde 2 adet engelsiz parkımız bulunuyor. Önümüzdeki süreçte farklı noktalarda bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Engelli bireylerimizin ve ailelerinin Menteşemizde hiçbir engelle karşılaşmamaları için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:İHA