Muğlaspor’un her dönem her şekliyle en çok konuşulan dinamiklerinden biri olduğunu vurgulayan Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Süleyman Akbulut, “Muğlaspor ayrılıkların kulübü değil, özellikle yapılan transferlerde futbolcu arkadaşlarımızın il takımı olması nedeniyle özellikle tercih edilmiş bir kulüptür. Bu ligin ilk maçında tüm taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Bölgesel Amatör Lig temsilcisi Muğlaspor, devre arası transfer döneminde anlaşmaya vardığı futbolcuları düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.

MUĞLA'DA KAÇ ORGANİZETÖR TUTUKLANDI? MUĞLA'DA KAÇ ORGANİZETÖR TUTUKLANDI?

Muğlaspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Uçar ile kulüp yöneticileri Ali Çakır, Bekir Kapar, Süleyman Akbulut, Ahmet Niyazi Çağlar ve Ahmet Ertem’in yer aldığı basın toplantısıyla transferlerini duyuran yeşil-beyazlılar, ikinci yarı hazırlıklarının tamamlandığı duyurdu.

Yeşil-beyazlı ekip 8 futbolcu transfer ederken, altyapısından bir futbolcuyu A Takım kadrosuna dahil etti.

Muğlaspor devre arası transfer döneminde; Ladik Belediyespor’dan kaleci Nihat Şahin, Bakırköyspor’dan sol bek Suat Yüksel, Yomraspor’dan kanat oyuncusu Mücahit Haktan Karabulut, Salihli Belediyespor’dan orta saha oyuncusu Halil Çöl, Kayseri Emarspor’dan kanat oyuncusu Tolga Yıldız, Merzifonspor’dan orta saha oyuncusu Tugay Eruzun,  Sancaktepe’den kanat oyuncusu Serkan Yücel, Aliağaspor’dan forvet oyuncusu Sercan Bıyıklı ve Muğlaspor altyapısında forma giyen defans oyuncusu Bekirkan Korkmaz A Takım kadrosuna dahil edildi.

Ayrıca Teknik Direktör olarak Özcan Öz ile Kaleci Antrenörlüğü’ne Fevzi Tuncay’ın yerine daha önce Muğlaspor’da görev yapmış Sedat Torun getirildi.

Yeşil beyazlı takım, sezon başında anlaştığı Mustafa Maden, Oğuzhan Bayram, Hasan Çelebi, Alp Öztürk, Oğuzhan Kartal, Emre Topçu, Ayhan Gençtürk ve Tamer Yılmaz ile birinci devrenin sonunda yollarını ayırdı.

“BİZ, 2. DEVRE İÇİN HAZIRIZ”

2. devre için hazır olduklarını söyleyen Kulüp Başkanı Abdurrahman Uçar, Pazar günü oynanacak olan maça herkesi davet etti. Kulüp binasında açıklama yapan Muğlaspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Uçar, “Muğlaspor’un 1.dönem oynadığı 9 müsabakayı biliyoruz. 2. devre hazırlıklar anlamında futbolcu transferi elzem oldu. Bizde teknik heyetimizin doğrultusunda futbolcu transferleri yaptık. Biz, 2. Devre için hazırız. Pazar günü maçımız var. Muğlalılara ve Muğlaspor’u destekleyenleri stada davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Süleyman Akbulut ise şunları söyledi: “Kamuoyunda çıkan rakiplerimiz transfer yaparken bizim yapmadığıma dair çıkan yazılara yönelik açıklama yapma gereği duyduk. Görüldüğü gibi çok ciddi transfer politikası izledik. Biri alt yapımızdan olmak üzere 9 tane transferimiz var. Bu transferlerin ekonomik boyutu olduğu kadar ikili ilişkiler doğrultusunda da gerçekleşmesi önem kazanıyor. Bu süreçte özellikle belediye kulüpleriyle olan ilişkilerde Muğla siyaseti içinde ve büroksisinde değerli isimlerin katkılarını gördük. Bu anlamda Muğla Valisi Orhan Tavlı, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Ermaş Mermer Mustafa Ercan ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve bize katkı veren herkese teşekkür ederiz. Muğlaspor lige hazır. İlk yarı çok parlak bir süreç yaşamadık. Ancak inancımızı yitirmedik sadece eksik görülen mevkilere transfer yapmamız gerektiği ortaya çıktı ve bunu gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz” şeklinde konuştu.

“MUĞLASPOR HER DÖNEM HER ŞEKLİYLE EN ÇOK KONUŞULAN DİNAMİKLERİNDEN BİRİ”

Akbulut, “Özellikle kamuoyunda yer alan Muğlaspor’un sokaklarda konuşulmadığına dair çıkan haberler bizi derinden üzdü. Zira, Muğlaspor her dönem her şekliyle bu şehrin en çok konuşulan dinamiklerinden bir tanesidir. Fevzi Tuncay, bizlerin talebi üzerine geldi ancak kötü imkansızlıklardan dolayı ayrılmış gibi algı yerine sebebini bizden öğrenilmesini yerinde buluyorum. Fevzi Tuncay, Vanspor’la teknik heyet değişikliği neticesi Erhan Altun hocanın doğrultusunda kendisi iyi imkanlarda 2. Lig kulübünden teklif almış, bu talebi bizlere iletmiş bizlerde arkadaşımızın önünü açma noktasında kendisine izin verdik. Tepkisel bir ayrılık yaşamadığımızı belirtmek isterim. Mustafa Maden kardeşimiz de önünü açmak için kendisini Göztepe’ye gönderdik. Muğlaspor’da kendi isteğiyle ayrılan bir tek Hasan Çelebi kardeşimiz var. Bir de Ayhan Gençtürk arkadaşımız altığı transfer doğrultusunda her iki tarafından menfaatine olabilecek şekilde sonuçlandığı için Malatya ekibine gitmesine izin verdik. Bunların yerine deneyimli ve kariyerlerinde başarı sağlayan arkadaşlarımızı Muğlaspor’a kazandırdık” şeklinde konuştu.

“MUĞLASPOR AYRILIKLARIN KULÜBÜ DEĞİL, ÖZELLİKLE TERCİH EDİLMİŞ BİR KULÜPTÜR”

Süleyman Akbulut, son olarak, “Muğlaspor ayrılıkların kulübü değil, özellikle yapılan transferlerde futbolcu arkadaşlarımızın il takımı olması nedeniyle özellikle tercih edilmiş bir kulüptür. Ligin 2. yarısı bu Pazar başlıyor. İlk mücadelede kendi evimizde zor bir rakibi konuk edeceğiz. Bu ligin ilk maçında tüm taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Yeni transferlerimizin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel günler göreceğiz” dedi.

Kaynak: Bultenler