Türkiye Gençli ve Spor Bakanlığı, Dünya Güreş Birliği, Türkiye Güreş Federasyonu ve Ortaca Belediyesi tarafından 14-15 Ekim'de gerçekleştirilen 'Plaj Güreş Serisi Finali' Sarıgerme tesisinde tamamlandı. Sarıgerme Plajında iki ayrı güreş 

Bu yıl Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 'Dünya Plaj Güreşi Serisi Şampiyonası' finali Sarıgeröe'de tamamlandı. Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Sarıgerme tesislerinde büyük bir coşkuyla son bulan güreş şampiyonasında Türk Milli Takım sporcuları, gösterdikleri üstün performansla toplamda üç altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazanarak turnuvaya damga vurdular.

Ortaca Halk Plajı'nda gerçekleştirilen bu önemli turnuvaya, sporseverlerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, heyecan dolu müsabakaları tribünden büyük bir heyecanla takip ederken, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş da organizasyona katılan diğer önemli isimler arasındaydı.

FARKLI ÜLKELERDEN BİRÇOK SPORCU KATILDI!

Farklı ülkelerden katılan sporcuların kendi evlerinde gibi hissettikleri Sarıgeröe plajı, güreşten öte dosluk ve kardeşliğin ön planda tutulduğu bir ortamda gerçekleşti. 

Müsabakalarda kilo oranı

Kadınlar:

50 Kg 1. Emine Çataloğlu

60 Kg 2. Mehlika Öztürk

Erkekler:

90 + Kg 1. Fatih Yaşarlı

70 Kg 1. Yunus Coşkun

90 Kg 2. Mahmut Özkaya

80 Kg 3. Muhammet Akdeniz

Dereceye giren sporcular madalyalarını almak için kürsüye çıktı. Kürsüde İstiklal Marşımızı okutarak Milli gurur yaşattılar. Dereceye giren sporculara madalyalarını vermek üzere Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, UWW Dünya Güreş Birliği Başkanı Pedro Silva, Belediye Meclis Üyesi Zeki Doğaç ile federasyon temsilcileri sahneye davet edildi. 

"DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİN ÖN PLANA ÇIKMASINDAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ" 

Program sonunda Başkan Uzundemir, " Son iki yılda Sarıgerme tesislerimizde güreş müsabakaları yapılıyor. Biz de bu gibi özel etkinliklere ev sahipliği yapmaktan, ilçemizin tanıtımı ve güzelliklerimizin önplana çıkarılmasından mutluluk ve onur duyuyoruz. Arjantin, Ukrayna, İran, Fransa gibi farklı ülkelerin katıldığı müsabakalarda sporcularımızı ilçemizde misafir ettik. Başta bizlere Milli Gurur yaşatan sporcularımıza, farklı ülkelerden ilçemize gelip kıyasıya rekabet eden tüm sporcularımıza, antrenörlerimize, hakemlerimize, Türkiye Güreş Fedarasyonu ekibine, Dünya Güreş Fedarasyonu ekibine, iki gün boyunca organizasyonda emeği geçen belediye ekip arkadaşlarıma, kolluk kuvvetlerimize ve Ortacalı Hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  İnşallah 2024 Dünya Plaj Güreş Serisi Finalini tekrar Sarıgerme Tesisimizde yapmanın mutluluğunu yaşayacağız." dedi. 

Güreş müsabakalarına Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Ak Parti Ortaca İlçe Başkanı Burak Kaplan, MHP Ortaca İlçe Başkanı Nebahat Akyıldız, Belediye Başkan Yardımcıları, Muğla Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Ata Arıcan ve Ortaca halkının katılım sağladığı güreş müsabasına yoğun katışlım gerçekleşti.