Milli Savunma Bakanlığı açıkladı, uzun süredir beklenen S-400 hava savunma sisteminin teslimatı bugün itibariyle başladı. 

Rus TASS haber ajansının askeri diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, S-400 hava savunma sisteminin Türkiye'ye teslimatı, üç parti şeklinde gerçekleştirilecek. 12 Temmuz itibariyle Ankara'daki Mürted Hava Meydanı'na sevkiyatı gerçekleştirilen ilk partinin ardından, kısa zaman içerisinde ikinci sevkiyatında yapılması bekleniyor. S-400 sisteminin son parti sevkiyatı ise 120'den fazla füzeden oluşacağı için deniz yoluyla yapılacak. 

TESLİMAT RUSYA VE TÜRKİYE TARAFINDAN RESMEN DUYURULDU

EKMEĞE ERTELENEN ZAM GELDİ EKMEĞE ERTELENEN ZAM GELDİ

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi'nden yapılan açıklamada, "S-400 sisteminin, Türkiye'ye teslimatının başladığı doğrulandı. Teslimatlar tarafların mutabık kaldığı tarihlerde yapılacak." ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na intikalinin bugünden itibaren başladığını açıklamıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

S-400 teslimatıyla ilgili ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada; ''Bitmiş bir anlaşma. Herhangi bir sıkıntı yok. Süreç bundan sonra da sağlıklı bir şekilde devam edecek.'' ifadelerini kullandı. 

NASIL KULLANILACAĞINA İLGİLİ MAKAMLAR KARAR VERECEK

Savunma Sanayii Başkanlığı da konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada; "Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında Başkanlığımız ile Rosoboronexport / Rusya Federasyonu arasında imzalanmış olan sözleşme kapsamında S-400 sistemi teslimatının ilk aşaması bugün Ankara’ya inen ilk uçakla başlatılmıştır. Sisteme ait parçaların teslimatlarına önümüzdeki günlerde devam edilecek, sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacaktır." ifadelerine yer verildi.