Danimarka’da yapılan testler ve bilim dergisinde yayınlanan bir makalede günde 1 ila 3 fincan kahve içenlerin üreme sağlığının negatif etkilenmediği açıklandı.

Türkiye'de ve dünyada yaygın olarak tüketilen kahvenin üreme sağlığı konusundaki etkileri üzerine yeni çalışma yayınlandı. Danimarka'da yapılan testler ve bilim dergisinde yayınlanan bir makalede günde 1 ila 3 fincan kahve içenlerin üreme sağlığının negatif etkilenmediği açıklanırken, sigaranın tüp bebek tedavisinde başarı oranını ciddi anlamda düşürdüğü bildirildi.

Söz konusu araştırma sonuçları, kahvenin düşünüldüğü gibi üreme sağlığını negatif etkilemediğini ortaya koyarken, sigara kullanımının ciddi zararları olduğu belirtildi. Sigaranın hem yumurta hem de sperm kalitesini olumsuz etkilediği ve doğurganlığı azalttığı biliniyor. Sigara aynı zamanda tüp bebek tedavisinde de başarı oranının düşmesine neden oluyor. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin, kahve keyfinden vazgeçmeleri gerekmese de sigarayla en kısa zamanda vedalaşmaları gerekiyor.

SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ'NE ATANAN BAŞHEKİM BELLİ OLDU SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ'NE ATANAN BAŞHEKİM BELLİ OLDU