Adana Seyhan'da yaşayan Hüseyin Ö., internetten indirdiği polis kimliği örneğini kullanarak kendine bir kimlik yaptı. Hüseyin Ö., ayrıca 288 liraya polis telsizi ve polis rozeti aldı. Kuzeni Yusuf K.'yi de yanına alan Hüseyin Ö., motosikletle bulvarda dolaşmaya çıktı.

"NARKOTİK MADDE VAR MI?"

Sahte polisler, bankta oturan Adem Demir ile İsa Bal'ın önünde durdu. Sahte kimliği iki arkadaşa gösteren Hüseyin Ö., “Üzerinizde narkotik madde var mı” şeklinde sordu.

Kendilerine narkotik polisi süsü veren iki kuzen, Adem Demir ile arkadaşı İsa Bal'dan olumsuz cevap alınca, “Sizi buralarda daha görmeyeyim” diyerek bölgeden uzaklaştı. Demir ile Bal, durumdan şüphelenerek polisi arayarak haber verdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, şikayetin olduğu bölgeye giderek yaptığı çalışmada iki zanlıyı gözaltına aldı.

CESEDİ KAZADAN 1 SAAT SONRA BULUNDU CESEDİ KAZADAN 1 SAAT SONRA BULUNDU

"POLİS OLMAYI ÇOK İSTİYORDUM"

Dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve yaralama suçundan kaydı bulunan Hüseyin Ö., “Polis olmayı çok istiyordum. Yıllardır hayalimdi. Hatta bunun için CİMER'e bile başvurdum. Polis olmaya hevesli olduğum için bu telsiz ve rozeti üzerimde taşıyorum. Kimseye kendimi polis diye tanıtmadım, menfaat temin etmedim” şeklinde kendisini savundu.

“Kamu görevini usulsüz olarak üstlenmek” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlaması ile adliyeye sevk edilen zanlılar adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA