Gelecek Partili ve DEVA'lı kaynaklar toplantının bir ittifak arayışı olmadığını aktardı. Toplantının ilki Ankara'da yapılmıştı. İkinci toplantı geçtiğimiz akşam İstanbul'da yapıldı. Toplantılara, partilerin hukuk ve seçim işlerinden sorumlu isimler katıldı.

Halk TV'de Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın haberine göre, toplantıya CHP'den Muharrem Erkek, İYİ Parti'den Prof. Bahadır Erdem, Saadet Partisi'nden genel başkan yardımcısı avukat Bülent Kaya, Demokrat Parti'den Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp katıldı. Öteki partilere de teklif götürüldüğü ve her partinin genel başkanının görevlendirmesi ile önceki akşam ikinci toplantının yapıldığı bildirildi.

İYİ PARTİ’DE İSTİFA ŞOKU! İYİ PARTİLİ VEKİL, CHP’YE KATILDI İYİ PARTİ’DE İSTİFA ŞOKU! İYİ PARTİLİ VEKİL, CHP’YE KATILDI

Toplantıya dair kaynakların verdiği bilgi şu şekilde:

Toplantılar bundan sonra da devam edecek. Her parti kendi parlamenter sistem önerisini masaya götürüyor, onun üzerinde görüşmeler yapılıyor. Ortak bir metin hazırlanmaya çalışılıyor. Ortak bir metin oluşturulduktan sonra belki de genel başkanlar ortak bir açıklama ile bunu kamuoyu ile paylaşacak. O açıklamanın nasıl yapılacağı henüz net değil. Ama amaç, ortak metin oluşturmak."

Gelecek Partili ve DEVA'lı kaynaklar ise bu toplantıların amacının bir ittifak arayışı olmadığının altını çizerek “Amaç; temel meselelerde ortaklaşılan noktaları tespit etmek, çözümler üretmek”  ifadesini kullandı.

Kaynak : T24