CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK toplantısında “Baskın seçime hazır olun” sözlerinin ardından CHP, baskın seçim ihtimaline karşı hazırlıklarını hızlandırdı. T24'den Eray Görgülü'nün haberine göre, çalışmalar önceHukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel sorumluluğunda yürütülecek. Kısa süre içerisinde tüm MYK üyeleri, seçim hazırlığıyla alakalı çalışmalarda sorumluluk alacak.


Genel merkezce tüm il başkanlıklarına sandık örgütlenmelerini bir an önce talimatı verilirken, seçimde sandık görevlisi olarak yetki verilecek kişilerin isimlerinin de genel merkeze iletilmesi talep edildi. Bu arada genel merkez de, geçmiş seçimlerde görevli olduğu halde sandık görevine gitmeyen partilileri, kara listeye aldı. İl örgütlerinin genel merkeze ileteceği listeler tek tek kontrol edilecek ve kara listede bulunan kişileri bu seçimde sandık görevi verilmeyecek. Örgütlerden bu kişilerin yerine yeni isim bildirmeleri istenecek. Kara liste taramasının yanı sıra sandıkta görevlendirilecek kişilerin gerçek kişiler olup olmadığı, sandıkta görev almak konusunda gönüllü olup olmadığı da araştırılacak.

CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ CHP'YE GEÇEN BELEDİYE O GAZETE ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ


EĞİTİM HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR


Geçtiğimiz seçimlerde kullanılan Seçim Takip Sistemi’ne yönelik güncellemelerin de sürdüğünü aktaran parti kaynakları, sandık güvenliğinin ilk olarak insan kaynağı daha sonra da veri ve yazılım desteğiyle sağlanacağına dikkat çekti. Bu doğrultuda insan kaynağı çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden yetkililer, örgütlerin tek tek sandık görevlilerini belirlediğini, kısa süre içerisinde eğitimlerin başlayacağını kaydetti. Öte  yandan sandık çevresine yönelik önlemler için de çalışmalara hızlandırıldı. Bu doğrultuda sandık çevresinde yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı hem avukatların hem de sandık görevlilerin eğitimlerine yönelik hazırlıkların devam ettiğini aktardı.
 

Kaynak: T24