Yılda iki kez zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bu yılki ikinci zam aylarının gelmesiyle birlikte ne kadar zam alacaklarını merak etmeye başladı. Buna göre emeklilerin alacakları zam oranı, 5 Temmuz'dan sonra açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte belli olacak.

OCAK AYI ZAMMI 8.36 OLDU

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayı zammı yüzde 8.36, memurlar ve memur emeklilerinde ise yüzde 7.33 olmuştu. Merkez Bankası beklenti anketinden çıkan rakama göre, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.66'ya ulaşacak.

AYNI AY İÇERİSİNDE ALACAKLAR

Emekliler 5 Temmuz'da Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla kesin oranı öğrenip, aynı ay içerisinde zamlı ödemelerini alacak.

DOĞRUDAN ETKİSİ 0.6 OLACAK

AKARYAKITTA FİYATLAR DEĞİŞİYOR! 2 KÖTÜ, 1 İYİ HABER AKARYAKITTA FİYATLAR DEĞİŞİYOR! 2 KÖTÜ, 1 İYİ HABER

Elektrik ve doğalgaza gelen yüzde 15 ve yüzde 12'lik zamların tüketici enflasyonuna doğrudan etkisi 0.6 puan olacak. Enerji maliyetlerinin artması başka zamları da tetikleyeceği için toplam etki 1 puanı aşabilir. Fakat bu yüzde 1'lik artış Temmuz ayında gerçekleştiği için emeklilerin ve memurların zamlarına yansımıyor. Ekonomistler ise artışın maaşlara yansıtılması görüşünü savunuyor.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı zam oranı 5 Temmuz'dan sonra belli olacak



Kaynak: SonDakika