Muğla'nın Fethiye ilçesinde, "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" kutlamaları çerçevesinde düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Kadınlar, bisikletlerini çiçeklerle ve balonlarla süsleyerek Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri eşliğinde şehir turu attılar. Başlangıcı Kültür Merkezi önünde gerçekleşen ve yaklaşık 5 kilometrelik bir parkuru kapsayan etkinliğe, yaklaşık 100 kadın katıldı. Bisiklet turu boyunca, Dispanser Caddesi, Cahit Gündüz Caddesi ve sahil bandını geçip, Şehit Fethi Bey Parkı yanından dönerek tekrar Belediye Kültür Merkezi önüne döndüler. Tur esnasında çevredeki vatandaşlar da kadınları alkışlayarak destek verdiler.

Organizasyonun sorumlusu Selcan Gönülateş, etkinliğin bağımsız gönüllü kadınlar tarafından birçok şehirde ve ülkede eş zamanlı olarak düzenlendiğini belirtti. Ayrıca sözlerine devam eden Gönülateş, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir'de başlamıştır. 11 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye'de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl birçok şehirde ve ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz. "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Biz binlerce kadın; pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz, çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kadınların toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, bisiklet kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan ve çevreye duyarlı ulaşımın önemini vurgulayan anlamlı bir etkinlik olarak büyük ilgi gördü.

Kaynak: İHA