İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 15 sanık hakkında "örgüt kurmak, yönetmek ve üyelik" ve "insan kaçakçılığı" suçlarından 572 yıldan 860 yıla kadar hapis istemi ilee dava açmıştı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan örgüt elebaşı Abdo Hamud ile örgüt yöneticileri Yusuf Hamud ve Ahmed Hamud ile avukatları katıldı. Dosyanın 3 tutuklu sanığı, adalete güvendiklerini, af dilediklerini ve tahliyelerini talep ettiklerini dile getirdiler. Mağdur çocuklara atanan avukatlar da, müvekkillerine henüz ulaşamadıklarını, sanıklardan şikayetçi olduklarını, cezalandırılmalarını istediklerini ve eksik hususların giderilmesini istediler. Bakanlık avukatı da şikayetlerinin devam sürdüğünü aktardı.

Mahkeme, 3 sanığın tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklamanın bir tedbir oluşunu dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Sanıkların haftada bir gün ikametlerine en yakın karakola giderek imza atmaları yoluyla adli kontrol altına alınmalarına karar veren mahkeme, İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, ulaşılamayan mağdur ve bazı tutuksuz sanıkların adreslerinin sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

CHP’Lİ BAŞKANIN, 130 MİLYONLUK SERVETİNİN 20 MİLYONU MİLAS’TAYMIŞ CHP’Lİ BAŞKANIN, 130 MİLYONLUK SERVETİNİN 20 MİLYONU MİLAS’TAYMIŞ

Kaynak: Milliyet