Olay, saat 21.30 sıralarında Hallaçlar Mahallesi Cumhuriyet Bulvarında yaşandı. Aşırı alkollü olduğu iddia edilen Melih Ç., yoldan geçen araçlara taş atmaya başladı. Melih Ç.'nin attığı taş parçalarından 2 otomobilin sol kapı camları kırıldı, 2 otomobilin ise sol kaputlarında zarar oluştu. Çevredekilerin ihbarından sonra olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ne olduğunu anlayamayan ve şok geçiren otomobil sahipleri, araçlarını yol kenarına park edip, taş atan Melih Ç.'yi yakalayarak gelen polis ekiplerine teslim etti.

KAZA YAPAN POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU KAZA YAPAN POLİS MEMURU ŞEHİT OLDU


Trafiği de tehlikeye atan Melih Ç., polis ekiplerince gözaltına alındı. Melih Ç.'nin otomobilleri taşlama anı ise bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. Melih Ç.'nin elinde bir taşla yol da yürüdüğü, sonra da elindeki taşları yoldan geçen otomobillere fırlattığı görülürken, araçları zarar gören vatandaşlar tarafından yakalanması da yer aldı.

YAŞADIKLARI ŞOKU ANLATTILAR

Otomobilinde hasar oluşan Sebahattin Gümüştekin, olay karşısında şoke olduklarını aktararak, "Başkarcı Mahallesine ailemle kar şurubu içmeye gidiyorduk. Otomobile birden taş geldi, ne olduğunu anlayamadık. Hatta önce rögar kapağı çıktı sandım. Ancak adamın biri taş atmış, yakalayıp, polise teslim ettik" şeklinde konuştu.

Otomobilinin camı kırılan Alper Türk ise "Biz yolda ilerliyorduk, birden cam kırıldı ve çeriye taş girdi. Büyük panik yaşadık. Adamın birisi kavşakta durmuş gelen gidine taş attığını gördük. Otomobil içindeki aileler büyük korku yaşadı. Taş arka cama gelse 1 yaşındaki bebeğe zarar gerebilirdi. Bizde yakalayıp, polise teslim ettik" dedi.

Atılan taş parçalarını gösteren Erol Kaya da, atılan taş sebebi ile camın kırıldığını, ailesinin üzerine cam parçalarının fırladığını ve büyük korku yaşadıklarını dile getirdi. Gözaltına alınan Melih Ç., polis merkezine götürüldü. Olay ile alakalı soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA