MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Bahçeli'den gündeme ilişkin önemli açıklamalar geldi.

CAMİYE GİDERKEN ÖLDÜRÜLEN İMAMIN KATİLİ KOMŞU ÇIKTI CAMİYE GİDERKEN ÖLDÜRÜLEN İMAMIN KATİLİ KOMŞU ÇIKTI

Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Erdoğan'ın EYT hakkındaki açıklamalarına da değinerek Cumhurbaşkanı'na destek çıktı. Bahçeli, "Ben de kendilerine bir konuyu hatırlatmak istedim. Erken emeklilik konusunda 7 Haziran seçimlerinden önce bütün siyasi partiler toplumsal talebi belli bir bölümü olarak ortaya çıkan gruba ses vermek açısından görüşlerini değerlendirmek açısından erken emeklilik ile alakalı konuyu koymuşlardı. Milliyetçi Hareket Partisi de seçim beyannamesine koymuştu. Hatta bir arkadaşımız Meclis açılır açılmaz yasa teklifi vermişti. Fakat gelişmeler, bazı yansımalar Cumhurbaşkanı'nın son konuşmasını değerlendirme bizim içinde genel kabul gören değerlendirmedir. Erken emeklilik iki boyutlu; birincisi ekonomik yönden çok ağır yükümlülükler getiren ama Güneydoğu'daki sınırdaki güvenlik görevlileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin neredeyse bir ayla yaklaşan sınırdaki yükümlülükleri, Türkiye'de önemli değerlendirmelere tabi tutulması lazım. Bu düşüncemizi herkesle paylaşıyoruz" sözlerini kaydetti.

Ayrıca Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı ve hükümetin değerlendirmesi Türkiye açısından bize göre isabetli olmuştur. Hali hazırda binlerce askerimiz görevinin başında, güvenlikle ilgili sorumlulukları var. Bu durum içinde erken emekliliği gündeme taşıyarak, karşılığı ve kaynağını bulmakta zorluk çekilen ortamda vaadin yerine getirilmesi talebi ana muhalefet açısından uygun düşebilir. Ama bizim Cumhur İttifakı yaklaşımı açısından doğru bulmadığımı ifade ettim. Kendilerinin bu konudaki hem Cumhurbaşkanı hem de hükümet yönetiminin almış olduğu kararın doğru olduğunu paylaştım" diye konuştu.

Erdoğan'ın EYT Açıklaması

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken yaşta emeklilikle ilgili son konuşmasında "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak. SGK sistemimizin çökmesini istemelerinin tek sebebi kaos ortamından kendilerine siyasi rant devşirme hesabıdır." ifadelerinde bulunmuştu.