MUĞLA YOLUNDA LASTİK PATLADI, ARAÇ ŞARAMPOLE UÇTU: 1 ÖLÜ, 2 YARALI MUĞLA YOLUNDA LASTİK PATLADI, ARAÇ ŞARAMPOLE UÇTU: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İller Bankası 2019 yılı Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Kurum, İller Bankasının sağladığı finansal kaynaklarla belediyelerin altyapı yatırımlarına destek veren Türkiye'nin en büyük, kalkınma ve yatırım bankası olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimleri münasebetiyle 11 maddelik manifestoyla şehircilikte yeni bir sürece girildiğini ilan ettiğini hatırlatan Kurum, Bakanlık olarak şehircilik manifestosundan hareketle şehirleri birer marka şehir haline getirmek için canla başla çalıştıklarını belirtti. Deprem dönüşümünü hızla gerçekleştirmek istediklerini aktaran Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bedeli ne olursa olsun yapacağız' sözleriyle 2012 yılında başlattığı dönüşüm çalışmalarımız kapsamında bugüne kadar 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü sağlamış olduk. Bugün de 'Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm' hedefiyle dönüşüm çalışmalarına süratle devam ediyoruz" diye konuştu.

"12 İLİMİZDE 10 BİN ADET SANAYİ SİTESİ PROJELENDİRİLDİ, BİN 420 TANESİNİ TAMAMLADIK VE VATANDAŞIMIZA TESLİM ETTİK"

Sokak sağlıklaştırma projelerini çok önemsediğini dile getiren Kurum, "Her gittiğimiz şehirde de sokak sağlıklaştırma projeleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Belediye başkanlarımıza da tavsiyemiz şudur, bazen çok iş yaparız ama o işler gözükmez bazen de 1 liralık iş yaparsınız bin liralık karşılığı olur. Sokak sağlıklaştırma projeleri işte böyle projeler. Hem şehri güzelleştiriyorsunuz hem de vatandaşa şehirde gezebileceği, dolaşabileceği ve tarihi eserleri ortaya çıkaracak adımları atıyoruz. Ülkenin dört bir yanında yüzlerce sokağımızı, binlerce binamızın cephelerini iyileştiriyoruz. Yine dönüşüm kapsamında şehir merkezlerine sıkışmış sanayi alanlarımız var. Şehirlerimiz çok hızlı büyüyor ancak şehirlerin içine sıkışmış köhneleşmiş, vatandaşa tam anlamıyla hizmet veremeyen sanayi alanlarını şehrin dışındaki alanlara taşıma projeleri yapıyoruz. Yıllar boyunca vatandaşlarımızı rahatsız eden, esnafımızın rahat bir şekilde çalışamadığı sanayi alanlarını çok daha modern ve geniş alanlara taşıyoruz. Otelleri, restoranları olan, içerisinde eğitim, sosyal ve kültürel alanlar bulunan son derece güzel sanayi siteleri inşa ediyoruz. Şu anda Ankara'dan İstanbul'a, Konya, Adana, Trabzon ve Aksaray'dan yine Diyarbakır'a, Bolu, Bursa, Kayseri, Muğla ve Rize'ye kadar 12 ilimizde, 10 bin adet sanayi sitesi projelendirildi. Bin 420 tanesini tamamladık ve vatandaşımıza teslim ettik. 3 bin 422'sinin ise inşası fiilen devam ediyor. Ayrıca, 3 bin 375 iş yerinin ihale çalışmalarını da süratli bir şekilde yapıyoruz. Ayrıca şehir içlerinde bulunan ahırlarımız var özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde hayvancılığın daha yoğun olarak yapıldığı alanlarda çok sayıda ahırlarımız var. Ağrı bunun en önemli örneklerinden biridir ki Ağrı Belediye Başkanı da burada. Ağrı'da şehir içerisinde bulunan ahırlarımızı şehir çeperlerimizin dışına taşıyacak 50 başlıklı, 75 ve 100 başlıklı ahırlarımızı projelendirdik. Zannedersem Temmuz ayı içerisinde ihalesini yapıyoruz. Köy kent projemiz var. Pandemi sürecinde şunu gördük ki vatandaşımız köyüne dönmek istiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile 81 ile yazı yazdık ve dedik ki şehrinizde bu projeye uygun alanları bize bildirin bizde TOKİ işbirliği ile bu alanlara uygulamalar yapalım. Bu uygulamalar çerçevesinde vatandaş köye gitsin ve köylerdeki eski güzel alışkanlıkları yeniden yaşasın ve gençlerimiz çocuklarımız doğa ile iç içe olsunlar diye bu projeyi yürütüyoruz" diye konuştu.

İHA